Drogirani vozač udario u zaprežna kola Amiša: Povređeno devet osoba – prevezeni u bolnicu

Nesreća je prijavljena danas

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Devet osoba je povređeno u američkoj državi Viskonsin, kada je danas vozilo pri nedozvoljenoj brzini udarilo u zadnji deo zaprežnih kola kojim se prevoze Amiši, saopštile su lokalne vlasti.

Nesreća je prijavljena danas u gradu Litl Blek, a u zaprežnim kolima Amiša se prevozilo 10 osoba koji su se kretali okružnim putem, navodi se u saopštenju šerifove kancelarije okruga Tejlor, prenosi AP.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U saopštenju se navodi da je osam od devet povređenih zadobilo “značajne povrede” i da su prevezeni u bolnicu kako bi im se ukazala pomoć, a njihovo stanje nije poznato.

Iz kancelarije šerifa je potvrđeno da se 35-godišnji vozač motornog vozila nalazi u zatvoru okruga Tejlor zbog sumnje da je bio pod uticajem psihoaktivne supstance i zbog nepažljive vožnje.

Amiši, pripadnici konzervativne hršćanske grupe u Severnoj Americi, ne koriste nikakva savremena transportna sredstva, ni mašine za rad u polju, a njihovo omiljeno prevozno sredstvo je “bagi”, neka vrsta čeza sa upregnutim konjem, izrađuju ga sami, isto kao i pre više od dva veka.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar