Punih 16 sezona igrao Premijeršip, iz penzije se vratio u 10. ligu: Čuvao Ronalda, sada lokalne amatere

"Želeo je da se vrati i mislim da je ovo dobro za njega"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: PAUL BARKER / AFP / Profimedia

Čak 25 godina bio je član Evertona, od čega je 18 godina imao ugovor kao profesionalni fudbaler. Prvotimac “Karamela” u Premijer ligi bio je tokom 16 sezona, za to vreme odigrao preko 260 mečeva u najjačem rangu engleskog fudbala i postao pravi miljenik navijača.

Toni Hibert (40) nekada desni bek tima iz Liverpula, nakon pet godina ponovo je na terenu. Ovog puta neće morati da čuva neku od velikih zvezda svetskog fudbala, kao što je to činio dok je bio član Evertona, pošto se odlučio za fudbal na mnogo nižem nivou.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Poslednjih nekoliko godina Toni živi u Francuskoj, a nakon što je u jednom lokalnom klubu radio sa igračima do 13 godina, rešio je i da se ponovo aktivira. Iako polako ulazi u petu deceniju, Hibert i dalje može da pruži mnogo na terenu u takvoj konkurenciji, pa je bez sumnje jedna od najvećih zvezda desetoligaškog fudbala u Francuskoj.

Njegov novi tim je ES Luzi u zapadnom delu Francuske, a ekipa je preko noći stekla kultni status među navijačima Evertona. Baš onakav kakav je svojevremeno imao Toni, lokalni momak koji se nije bunio što često mora da sedi na klupi ili što za skoro 20 godina u klubu nije postigao gol na zvaničnom meču, iako je od 1998. do 2016. godine bio prvotimac.

– Dopalo mu se što smo mi mali i porodičan klub, ovde je bitno drugarstvo, a ne rezultati. Želeo je da se vrati i mislim da je ovo dobro za njega. Može da nam prense znanje i da uživa na terenu – rekao je predsednik kluba koji je neočekivano dobio veliko pojačanje.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs, Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar