MLADIĆ (31) PREMINUO od koronavirusa: Verovao da je zdrav i da će ga mladost i imunitet sačuvati

Ovu informaciju potvrdio je komandant kovid bolnice Karaburma pukovnik doc. dr Ivo Udovičić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vladimir Milovanovic

Momak od 31 godinu umro je od kovida u vojnoj bolnici Karaburma, a da je pre nego što se zarazio bio zdrav i prav, nezvanično saznaje Kurir.

Mladić, koji je bio 1990. godište, bitku za život s kovidom izgubio je u subotu i mimo ogromnih napora lekara. Nažalost, nije bio vakcinisan.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovu informaciju potvrdio je i komandant kovid bolnice Karaburma pukovnik doc. dr Ivo Udovičić.

– Nažalost, još jedna mlada osoba izgubila je bitku s koronom. Preminuo nam je mladić 1990. godište, koji nije imao nikakvih pratećih bolesti. Međutim, nije bio vakcinisan, kao i prethodno dvoje mladih koji su umrli u ovoj bolnici, samo u ovom, četvrtom talasu – kaže za Kurir dr Udovičić.

Naglašava da je momak verovao, kao i većina mladih, da je zdrav i da će ga mladost i dobar imunitet sačuvati.

– Koliko još mladih života treba da izgubimo?! Koliko još roditelja treba da bude zavijeno u crno do kraja života da bismo shvatili da postoji jednostavan, efikasan i bezbedan lek – vakcina. Za ovog momka je, nažalost, kasno. Ali za mnoge nije. Ne dozvolite da poslednje dane života provedete gušeći se na respiratoru, uz jezive alarme monitora, s medicinskim osobljem u skafanderima, čija imena ni ne znate, čije oči samo delimično vidite, a koje po glasu prepoznajete – rezigniran je dr Udovičić.

Iako vakcina nije 100 odsto efikasna kod onih starije životne dobi starije s pratećim bolestima, naglašava poznati doktor, kod mladih je 100 odsto efikasna.

– Znate li ikoga mladog vakcinisanog da je umro od korone?! Nevakcinisanih je, nažalost, i previše, kao i onih koji su uspeli da pobede bolest i respirator, ali će do kraja života imati posledice te teške borbe s kovidom. Molim sve koji se još dvoume i oklevaju, da se što pre vakcinišu, da ih ne stigne ova crna sudbina – kaže dr Udovičić.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar