Vikend na petoparcu: Derbi kola pripao Loznici, Zemunci namučili Ivanjicu, šampion protutnjao kroz Niš

Sjajan futsal je viđen proteklog vikenda

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen

U sedmom kolu Prve futsal lige imali smo derbi ove runde koji je odigran u Loznici, veličanstven otpor Zemunaca u Ivanjici, dok su FON i Konjarnik bili sigurni protiv rivala iz Niša.

Derbi pripao Loznici

Utakmica je odigrana u hali “Lagator” i domaća ekipa je uspela da odnese pobedu u ovoj neizvesnoj utakmici. Gosti iz Vranja su poveli u šestom minutu preko Nikole Dodića, ali se nije dugo čekalo na odgovor futsalera iz Loznice. Posle minut je izjednačenje doneo njihov najbolji igrač, a ujedino i legenda srpskog futsala, Marko Perić, da bi u 12. minutu preokret doneo novopečeni reprezentativac Đorđe Rosić u 12. minutu. Na 3:1 je povisio bivši igrač Ekonomca, Nikola Matijević u 36. minutu, a u istom minutu rezultat je smanjio opet Nikola Dodić. Ipak, Vranjanci nisu imali snage da dođu do izjednačenja i tri boda je odnela ekipa Loznice u ovom sjajnom meču.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zemunci herojski “poginuli” u Ivanjici

Posle svih problema koji su ih zadesili, napustilo ih je pet igrača posle utakmice sa Loznicom, futsaleri Zemuna su otišli na vruće gostovanje u Ivanjicu. Uspeli su da povedu preko Nikole Milenovića u 13. minutu, na asistenciju Srđana Todorovića. Ipak ušli su brzo u problem sa faulovima, što je domaća ekipa iskoristila i uspela je da izjednači, posle kaznenog udarca sa deset metara, a siguran egzekutor bio je Dragan Jovanović. Prednost Ivanjici doneo je Nenad Nikolić, ali je izjednačenje Zemuncima doneo Vladimir Jovović lepim pogotkom. Ipak usledio je blickrig domaće ekipe i sa dva brza pogotka su otišli na dva gola razlike, a strelci su bili Nikola Vasiljević i Nikola Rakić. Ipak hrabri gosti se nisu predavali i preko maestralnog Nikole Milenovića, koji je inače sin bivšeg futsalera Konjarnika Aleksandra Milenovića, koji je žario i palio u ljubičastom dresu svojevremeno, Zemun je smanjio rezultat na 4:3. Pokušali su da dođu do izjednačenja, što je Ivanjica iskoristila i tačku na ovaj susret je stavio Dragan Jovanović i doneo je važnu pobedu za svoj tim u nastavku prvenstva. Zemuncima ova utakmica treba da bude pokazatelj kako da igraju u nastavku šampionata i da sa plejadom talentovane dece, na čelu sa mladim Milenovićem, pokušaju da pomrse konce mnogo jačim rivalima.

Šampioni “devetkom” počastili Nišlije

FON je protutnjao kroz Niš i bio je ubedljiv na gostovanju futsalerima Kalče. Rutinski su ovo odradili izabranici Borka Surudžića i tako su iskalili svoj bes na nejakom protivniku, zbog poraza u prošlom kolu protiv Konjarnika u poslednjim sekundama utakmice. Kod gostiju istakao se trostruki strelac Pavle Pešić, dok su po dva pogotka postigli Lazar Mirosavljević i Uroš Krasnić, dok su se po jednom upisali u listu strelaca Aleksandar Pavlović i Stefan Aleksić. Treba napomenuti da je FON napustio njihov dugogodišnji kapiten Andrija Stanković.

Konjarnik lako protiv Vintera

Domaće je odmah na početku meča u prednost doveo Jovan Ristanović i tako je olakšao posao svojim saigračima u nastavku susreta. Sa dva gola na 3:0 je povisio Stefan Bosnić, a poslednji pogodak na ovoj utakmici bio je delo Draga Šljukića u poslednjim minutima utakmice. Ljubičasti su tako potvrdili da se nalaze u usponu forme, posle slabijeg starta i pokazali su da pobeda protiv šampiona FON-a u prethodnom kolu nije bila slučajna.

Utakmica između Novog Pazara i Bečeja odložena je na zahtev gostujuće ekipe, zbog prehlade igrača u njihovim redovima.

Evo i rezultata sedmog kola:

Loznica grad – Vranje 3:2

Ivanjica – Zemun Samo pravo 5:3

Kalča – FON 0:9

Konjarnik – Vinter Sport 4:0

Novi Pazar – Bečej (odloženo) 

Tabela posle sedam odigranih kola izgleda ovako:

Foto: printscreen/FSS

Piše: Luka Kalajdžić

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar