Ozloglašeni ruski mafijaš utočište našao u Crnoj Gori? Kobna noć na jahti ga RASKRINKALA potpuno

Ukoliko se pokaže da je ovaj opasni kriminalac zaista u Crnoj Gori, biće to novi slučaj da u ovoj državi utočište pronalaze bogataši koji imaju kriminalnu prošlost

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: stenin andrei / TASS / Profimedia

Jedan od najpoznatijih ruskih mafijaša, član zloglasnih “Lopova u zakonu”, Gruzin po rođenju, a Rus po pasošu, Tarijel Onijani, navodno se nalazi u Crnoj Gori. Ovaj opasni kriminalac navodno bez problema uživa u luksuznim hotelima u ovoj državi, iako bi trebalo da se nalazi u zatvoru u Španiji, kojoj je izručen 23. oktobra 2019. godine.

Da su ovakva saznanja tačna, potvrdio je juče i poslanik u Skupštini Crne Gore Nebojša Medojević, koji je otkrio da je “prema njegovim podacima dobijenim od izvora, u Crnu Goru, i to u luksuzni hotel ,stigao vođa ruske mafije, ranije osuđen na 15 godina zatvora”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tarijel, poznat i po nadimku Taro, rođen je 1952. godine u Gruziji. Otac mu je bio rudar u rodnom mestu Tkibuli i poginuo je radeći u rudniku. Onijani se okrenuo životu sa one strane zakona dok je bio dečak, a prvi put je osuđen za oružanu pljačku kada mu je bilo tek 17 godina. U zatvoru je postao deo “Lopova po zakonu”, a po izlasku sa robije preselio se u Španiju.

SUKOB SA DEDA HASANOM I MALIM JAPANCEM

Veruje se da je tamo blisko sarađivao sa Aslanom Usojanom, poznatim i pod nadimkom Deda Hasan. Veruje se da su njih dvojica tokom devedesetih godina prošlog veka zajedno napravili šemu za pranje novca u Španiji.

Posao je bio toliko uspešan da su njihove usluge koristili i drugi članovi ruskog podzemlja. Idila je trajala sve do 2005, kada su španske vlasti razbile tu grupu, pa se Taro vratio u Rusiju. Tamo su mu se interesi sukobili i sa i sa interesima Hasana i Vjačeslava Ivankova, zvanog Mali Japanac, ili na ruskom Japončik. Veruje se da je tokom 2008, posle nekoliko ubistava pripadnika različitih grupa, na Onanijevoj jahti organizovan sastanak između zaraćenih strana.

Ipak, tada je na tu jahtu upala ruska policija i uhapsila veliki broj mafijaša. Tokom jula 2010. godine, Onijani je osuđen na deset godina zatvora zbog kidnapovanja jednog biznismena. Čim je izašao iz zatvora, 9. aprila 2019, ponovo je uhapšen, a onda je krajem oktobra 2019. i izručen Španiji.

KOME JE SVE CRNA GORA UTOČIŠTE

Ukoliko se pokaže da je ovaj opasni kriminalac zaista u Crnoj Gori, biće to novi slučaj da u ovoj državi utočište pronalaze bogataši koji imaju kriminalnu prošlost. Podsetimo, nedavno je u ovoj državi uhapšen
milijarder iz Azerbejdžana Teleman Ismailov, koga traži Rusija, a koji je dobio i azil u Crnoj Gori.

Prema pisanju medija, Ismailov se tereti da je ojadio banku u Rusiji za 185 miliona dolara na ime nevraćenih kredita.

Pre manje od deset godina čitav svet je brujao o tome da je Vej Seng Pua, poznatiji pod imenom Pol Pua, postao državljanin Crne Gore, i to na predlog vlade Mila Đukanovića kao osobe od posebnog značaja za državni, naučni, ekonomski i drugi interes Crne Gore.

Prema podacima FBI, on je bio član “Trijade 14k”.

PIŠE: EKIPA OBJEKTIVA

OVU I OSTALE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA.

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar