Pokreće se postupak o Milovoj povredi ustava: Usvojen predlog za opoziv Đukanovića

Predlog izmena podneli su poslanici opozicione Demokratske partije socijalista

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Poslanici Skupštine Crne Gore danas su sa 41 glas za i 36 protiv usvojili Predlog za pokretanje postupka da li je predsednik Crne Gore povredio ustav. Takođe usvojeni su i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu, kao i Predlog zakona o unutrašnjim poslovima.

Za izmene i dopune Zakona o sportu glasalo je 75 poslanika, dok su dva bila uzdržana, dok je za Predlog zakona o MUP-u, glasala opozicija i URA, pa je za izmene glasao 41 poslanik, protiv ih je bilo 28, a uzdržanih devet.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Predlog izmena podneli su poslanici opozicione Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Bošković, Nikola Rakočević i Danijel Živković.

Poslanik DF-a Milan Knežević zamolio je URA da ne glasa za Zakon o MUP-u zajedno sa DPS-om, nakon čega je reagovao i poslanik Miloš Konatar, koji je kazao da će raditi u interesu građana. Knežević je naveo i da će u ponedeljak DF poslati zadnju ponudu parlamentarnoj većini, prenose Novosti.

– Vi ste glasali Predlog zakona o sportu sad DPS-om i to nema ništa sporno. Uvek ćemo se odazvati na poziv na dijalog sa DF-om, oće li stići poziv, na njima je. Mi smo svjedoci da gledamo razne metode i strategije ovih dana pa da vidimo. Prihvatićemo poziv za razgovor – naglasio je Konatar.

BONUS VIDEO:



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar