Isplivali detalji svađe u hrvatskoj reprezentaciji, posle koje za njega mesta nema: Od kada smo na “ti”?

"Zvali smo te u reprezentaciju i kad nisi igrao u klubu, pazili na tebe, kod svakog i najmanjeg problema vadili te iz igre da te sačuvamo od povrede"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Michael Zemanek/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iako je bio jedan od važnih igrača Hrvatske na putu ka finalu Svetskog prvenstva u Rusiji 2018, desni bek Atletiko Madrida Šime Vrsaljko (29) već mesecima ne igra za reprezentaciju.

Iskusni desni bek, sa 51 nastupom za nacionalni tim, nije odigrao nijedan od poslednjih sedam kvalifikacionih mečeva za Mundijal u Kataru 2022, a prethodno je sklonjen na klupu tokom Evropskog prvenstva prošlog leta, na kojem su Hrvati ispali u produžecima osmine finala protiv Španije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Hrvatske Sportske novosti objavile su detalje Vrsaljkovog sukoba sa selektorom Zlatkom Dalićem tokom Evropskog prvenstva, posle kojeg mu više nije pružao šansu u nacionalnom timu.

Prema pisanju tog lista, sve je počelo kada je Vrsaljko ljutito rekao Daliću na jednom ručku: “Ti mene nisi stavio da igram. Ti si to napravio…”. Povod za takvu reakciju bila je odluka da Josip Juranović na “Hempden parku” zaigra protiv Škotske umesto njega.

“Otkad smo nas dvojica na ti?”, odgovorio mu je Dalić, iznenađen što prvi put čuje da ta je Vrsaljko tako oslovio.

Prema pisanju novinara, Dalić je na treningu pozvao Vrsaljka na stranu i očitao mu bukvicu: “Kako možeš tako nastupiti prema meni? Zvali smo te u reprezentaciju i kad nisi igrao u klubu, pazili na tebe, kod svakog i najmanjeg problema vadili te iz igre da te sačuvamo od povrede, imaš status prvotimca, iako od Rusije nemaš kontinuitet igara… Šta sam sve za tebe napravio, a ti tako! Vidim da si umoran i zato želim svežeg Juranovića. To je jedini razlog”, rekao mu je tada selektor.

Od tada Vrsaljko nije igrao za reprezentaciju i izgubio je mesto u timu, dok Dalić na toj poziciji više veruje drugim igračima. I sa njima je izborio vizu za Katar.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs, Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar