U nevolji se najlakše otkriju: Kako da prepoznate lažne prijatelje

Slušajte sebe, ali i znake koje uočavate kod drugih

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Današnje vreme kao da je stvorilo previše loših ljudi. Svi se u nekom momentu zapitamo: “Kuda ide ovaj svet?”

Toliko puta čujemo na ulici da je neko nekoga slagao ili povredio na drugi način, da se sa pravom osećamo zabrinuto, i počinjemo da preispitujemo odnose koje smo do sada izgradili.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Možda nekoga ne poznajete toliko dugo, pa niste stigli da utvrdite sve vrline i mane. Ovi oblici ponašanja mogu da vam ukažu na to da se ne opuštete previše.

Sa druge strane, možda mislite da poznajete nekoga, osećate se opušteno i otvoreno, ali vas ta osoba negativno iznenadi u pojedinim situacijama. Baš te situacije mogu da znače da su vaše tajne ugrožene.

Obratite pažnju na ove stvari , i rešite se “zmije u nedrima”.

Foto: Dmitriy Shironosov / Panthermedia / Profimedia

Nikad nije tu kad vam treba

Ukoliko osoba koju smatrate prijateljem, nije uz vas kada vam je potrebna bilo kakva pomoć, to može da ukazuje na manjak interesovanja za vašu svakodnevicu, zdravlje i životna događanja.

Ovo će biti naročito uočljivo ako ste vi za drugu osobu uvek dostupni, i ponekad odlažete druge obaveze da biste joj pomogli.

Foto: Shutterstock

Intuicija

Vaš unutrašnji osećaj vam se i te kako obraća ukoliko nešto nije u redu, stoga poslušajte taj glas kada vam kaže da nekoj osobi ne treba verovati.

Kada vam intuicija šalje loše signale samo kada se radi o jednoj osobi,odnosno, ako niste generalno nepoverljivi, jasno je da nešto ne štima sa konkretnim “prijateljem”.

Ne deli sa vama sreću

Osim što nije tu kada vam je teško, i kada vam je potrebno rame za plakanje, nije tu ni kada treba podeliti radost. Lažne prijatelje uspeh drugih ne može da obraduje.

Baš suprotno, izgevavanje u deljenju vaše sreće je jasan pokazatelj da vas ne zaslužuje kao prijatelja.

Foto: Shutterstock

Sve se vrti oko nje

Postoje dve mogućnosti kad je ta osoba u pitanju: priča se o njoj ili se ne priča ni o čemu.

To je jasan znak da je osoba narcisoidna, a nardisoidne osobe vam nisu potrebnu u životu, jer su egoistične i često koristoljubive.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, Novosti Magazin

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar