Ukoliko ste ljubitelj svežih mlečnih proizvoda koje možete nabaviti u mlekarama ili na pijaci, ovo je savet za vas!
Većina ljudi izbegava da kupuje sveže proizvode, koji su mnogo zdraviji, zbog njihovog kratkog roka trajanja.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Domaći mlečni proizvodi, uglavnom, ne prolaze termičku obradu, niti sadrže konzervans i druge aditive, pa su podložniji razvoju bakterija, odnosno, kvarljiviji su. Priroda se ne može zaustaviti, ali se donekle može usporiti, pa ako domaći kajmak ili sveži sir, čuvate na ovaj način, ne morate da brinete.
Nađite posudu sa poklopcem, koja može čvrsto da se zatvori i ne otvara se sama. Veličinu odaberite na osnovu same količine proizvoda.

Sipajte u sud sir, kajmak ili drugi mlečni proizvod koji želite da sačuvate, i posudu okrenite naopačke, tako da leži na poklopcu.
Posudu stavite u frižider.
Ovom metodom se stvara efekat vakuuma, čime se usporava razvoj bakterija, tako da će proizvod nešto duže trajati.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)