12 godina od SMRTI patrijarha Pavla, vernici odali poštu: “Duša me boli kada vidim šta rade nakon GROBLJA”

Iako nije zvanično proglašen svecem, vernici patrijarha Pavla oslovljavaju tako, navodeći da ga pamte kao skromnog i mudrog čoveka koji je živeo u skladu sa načelima koja je propovedao

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vladimir Milovanovic, Profimedia

U manastiru Rakovica tokom čitavog dana veliki broj vernika odavao je poštu najvoljenijem srpskom patrijarhu Pavlu, koji je preminuo pre 12 godina u devedeset i petoj godini života.

Iako nije zvanično proglašen svecem, vernici patrijarha Pavla oslovljavaju tako, navodeći da ga pamte kao skromnog i mudrog čoveka koji je živeo u skladu sa načelima koja je propovedao.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ružica Miljković (72), koja živi nedaleko od manastira Rakovica, za Objektiv navodi da svakodnevno posmatra vernike koji dolaze iz svih krajeva sveta na grob voljenog patrijarha.

‒ Dolazim svakodnevno, a obavezno i na patrijarhov rođendan, koji pada na Usekovanje glave Svetog Jovana Krstitelja 11. septembra, ali i na dan njegove smrti. Duša me boli kada vidim neke da dođu da se poklone patrijarhovom grobu na njegov rođendan, kada je najstroži post, a na parkingu pojedu pljeskavicu. Ne mogu da shvatim da plaču, kleče i mole se, a onda se najedaju u danu kada ne bi trebalo ni da se obeduje. Svačega sam se nagledala, verujte ‒ kaže nam Miljkovićeva, držeći u ruci sveću koju je pripremila da zapali za voljenog patrijarha.

DUHOVNI VOĐA

Stojeći mirno pored groba Njegove svetosti, i Miodrag Lazarević (53) iz Padinske skele kaže da upravo u manastiru Rakovica uvek pronađe mir i smirenje.

‒ Patrijarh mi mnogo nedostaje, on je bio naš duhovni vođa i živi svetac. Jednom me je pričestio, to je za mene bilo nešto posebno i zauvek ću pamtiti energiju koju sam osetio tom prilikom ‒ kaže Lazarević.

Piše: Nikolina Marić

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar