Teška vest: Čuveni NBA trener boluje od raka, odmah krenuo na hemoterapiju!

Grizlisi su ga 2013. promovisali u glavnog trenera, a na toj je poziciji ostao tri godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA/STEVE DIPAOLA CORBIS OUT

Pomoćni trener Filadelfija 76ersa Dejv Jerger podneo je ostavku kako bi se posvetio borbi protiv raka glave i vrata. O odluci je obavestio ekipu nakon sinoćnjeg poraza u Indijani.

Taj 47-godišnji stručnjak s hemoterapijom je počeo pre dve nedelje te je propustio jednu utakmicu. No, sada su Siksersi krenuli na turneju od šest gostovanja, pa se Jerger vratio u Filadelfiju na terapije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Fokusiraću se na zdravlje i veselim se povratku u ekipu nakon završetka tretmana – rekao je Jerger u saopštenju. Rak mu je rano uočen i potpuno izlečiv.

Jerger je u NBA ligi od 2007. godine, a šest godina je radio kao glavni trener. Prvi su mu priliku dali Memfis Grizlisi kao pomoćniku, nakon što je osvojio titulu prvaka Razvojne lige s Dakota Vizardsima.

Grizlisi su ga 2013. promovisali u glavnog trenera, a na toj je poziciji ostao tri godine. Zatim je isto toliko proveo kao glavni trener Sakramento Kingsa, a u tih šest sezona ostvario je 245 pobeda i 247 poraza. Ovo mu je druga sezona u ulozi prvog pomoćnika Doku Riversu u Siksersima.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar