Tajni ritual INDIJKI: Na spavanje ne idu dok ne naprave pletenicu, a EVO i zašto

Toga se pridržavaju svakodnevno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Alena Kourdakova / Alamy / Alamy / Profimedia

Svi želimo da imamo dugu i negovanu kosu, ali retko ko zna šta treba da radi da bi to i postigao.

Međutim, možda bi trebalo po tom pitanju da se ugledamo na Indijke.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

One važe za žene sa veoma dugom, sjajnom i neodoljivo lepom kosom, a briga o njoj je duboko ukorenjena u indijsku kulturu. Indijske žene s generacije na generaciju prenose mnoge tajne kad je u pitanju nega kose, a jedna od njih je pletenje kose svake večeri pre spavanja.

U indijskoj kulturi veruje se da su žene, kada spavaju puštene kose, izloženije negativnim energijama. U stvarnosti, pletenje kose pre spavanja može joj pomoći da izgleda sjajnije i voluminoznije.

Ovo su još neke prednosti spavanja sa pletenicama:

Sprečava pucanje krajeva

Šišanje kose privremeno će pomoći ispucalim krajevima, ali ako ne napravite nikakve promene u rutini nege kose, pramenovi oštećene kose ponovo će se pojaviti. Ispucali rkajevi nastaju kada koristite jake hemijske proizvode ili prečesto sušite kosu, a način na koji spavate takođe može uticati na zdravlje i lepotu kose.

Foto: Shutterstock

Držanje kose u pletenicama dok spavate smanjuje trenje, štiteći pramenove od oštećenja.

Kosa će izgledati sjajnije

Kosi je potrebna vlaga kako bi izgledala najbolje. Mnogo je razloga zašto ona ne može da zadrži vlagu, štaviše, može čak i lagano da dehidrira preko noći. Pletenje kose pre spavanja pomaže da vlasi zadrže preko potrebnu vlagu jer struktura pletenica održava hidrataciju u kosi.

Olakšava češljanje kose

Ako redovno pletete kosu pre spavanja, to pomaže da je ujutro lakše očešljate. Osim što će uštedeti vreme koje trošite na raspetljavanje kose, pletenje osigurava da izgubite manje kose kada je češljate.

Foto: Shutterstock

Prirodan način da ukrotite vlasi koje štrče

Neki proizvodi mogu pomoći da privremeno ukrotite te frustrirajuće naelektrisane vlasi koje štrče, ali su prepuni hemikalija, pa čak mogu uzrokovati izbijanje akni. Pletenje kose jednostavan je i pristupačan način da sprečite naelektrisane vlasi.

Može pomoći kosi da brže raste

Kada kosa postane slaba i lomljiva, počinje da se kida, sprečavajući vas da dobijete kosu iz snova. Pletenje pletenica vam može pomoći u izbegavanju oblikovanja pomoću toplote i upotrebe hemikalija, što će zauzvrat uzrokovati da kosa postane jača.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar