Držali lekara kao ROBA, davao im penziju i sav novac: Podignuta OPTUŽNICA protiv supružnika iz Niša

Ograničavali su mu slobodu kretanja i komuniciranja sa drugim ljudima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Zbog toga što su više od dve godine u cilju eksploatacije držali u ropstvu uglednog niškog kardiologa Jozef G. kojeg su primorali da napusti porodičnu kuću i tri godine, živi na ulici i spava po parkovima, konstantno ga omalovažavajući, a uz pretnje i batine prisvajajući sva njegova mesečna primanja, Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv vanbračnih supružnika Nebojše N. iz Niša i Dragane P. iz Loćike kod Aleksinca.

Oni su uhapšeni u martu ove godine, a na teret im se stavlja krivično delo trgovina ljudima jer su su u periodu od marta 2019. godine do marta ove godine u Nišu, u uračunljivom stanju, zajedničkim učestvovanjem uspostavili ropski odnos nad oštećenim doktorom, kako bi brinuo o njihovom zdravstvenom stanju i izdržavao ih, davao im sva mesečna primanja koja ostvaruje od penzije i na privatnoj klici gde je angažovan kao lekar kardiolog, ali je neretko bio primoran i da dodatno pozajmljuje novac kako bi zadovoljio njihove potrebe. Sumnja se da je doktor torturu trpeo i mnogo duže od dve godine, a u strahu od mučitelja, koji su pretili da će mu mučki ubiti ćerke i suprugu, postupao je po njihovim naredbama.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ograničavali su mu slobodu kretanja i komuniciranja sa drugim ljudima. Tokom dana je radio na privatnoj klnici, ali je svoje mučitelje koji su posedovali njegovu platnu karticu uredno obaveštavao o broju pregledanih pacijenata, a kada završi sa poslom, boravio je po hodnicima zgrada, parkovima ili u automobilu koji su okrivljeni koristili, a koji je iznajmljivao i plaćao sam doktor. Međutim, tu “pogodnost” mogao je koristi retko, onda kada bi Dragana ili Nebojša tokom noći to dozvoli, obraćajući mu se uvek na ponižavajuć i uvredljiv način.

– “Ajde kuče dođi u kola, posle kasno, za 20 sekunde da si tu” – i slično. Porukama su uglavnom prethodile molbe očajnog doktora da mu dozvole da se skloni u automobil onda kada fizički više ne bi mogao da izdrži napolju, na debelom minusu.

– “Nešo pomaži, otvori malo, pretpostavljam da si se uspavao, a rekao si da ćeš mi otključati kola pa ti šaljem poruku, otključaj malo, molim te, ne mogu više” – molio je doktor januara ove godine, a dozvolu je od svojih mučitelja morao da dobije čak i kada je hteo da nešto pojede ili da ode u toalet – “Nešo imam veliku potrebu, ne mogu da izdržim više, molim te, daj da odem u piceriju da to rešim dok ima vremena; Nešo daj da nešto pojedem molim te” – pisalo je, između ostalog, u sms prepiskama, kako se može videti u optužnici.

Pokorno je izvršavao njihove naredbe, grejao je auto pre nego što oni siđu, morao je da ga izluftira ukoliko je u njemu spavao, da sakrije ćebe kako ljudima ne bi bio sumnjiv, da ide u nabavku, donesi namirnice itd… Jedinu komunikaciju održavao je sa okrivljenima, ćerke i suprugu viđao je na po pola sata, a kada je na dan porodične slave, 20. januara pitao za dozolu da ode, dobio je niz pretnji.

– – “Ma kude be slave, on laže kao ciganin, sad će idem tamo da proverim, još ako ga navatam kroz prozor da nema niko da sedi ću ga utepam, će pošaljem vozilo da vidim gde sede”.

Uvredama i pretnjama davali su mu instrukcije gde i kako da stoji na ulici da ne bi privlačio pažnju i kako bi se krio od policije.

– – “Jel tebi rečeno da držiš glavu uspravno, a ne da spuštaš glavu i da plašiš ljude koji tu prolaze, žena stoji 5 minuta, ne sme da prođe na tamo zbog tebe zato što stojiš tu kao neki debil, retard, bolesnik” – napisala mu je okrivljena Dragana na šta je on odgovorio da se baš trudi, ali je zbog takvih odgovora dobijao još veće pretnje i batine.

“Trudiš se a, Neša je rekao da će da ti polomi kičmu, zašto nisi stao tamo gde te niko ne vidi, uvek pokušavaš da nas namestiš, a znaš da nećeš da uspeš. Rekao ti je Neša sledeći put kad ostaneš na neko osvetljeno mesto da će da izađe i sedamdeset puta da ti palicom polomi glavu” – pretila je ona.

Vremenom je postajalo sve gore po doktora, a pretnje bivale nemilosrdne.

– “Opet stresiraš Nešu? Ne staneš li, ti i tvoja porodica ste mrtvi ljudi. I one tvoje kravetine ćerke, glavu ću da im otkidam, kao na vrapca, ima da uzmem bombu i kad se skupe svi na ručak, bacim da svi odlete u vazduh, nemoj da se igraš sa mnom, nisam normalna kad je on u pitanju, znači mene me mnogo briga za sve, briga me za svoju decu, će me bude briga za tvoju, samo ga još jednom iznerviraj, zaklaću tebe i tvoju porodicu. Da li čitaš novine da za 100, 200 evra kolju? Ima da proda EKG aparat i da plati da ti i jednu i drugu ćerku izbuše – pretila je ova žena inače majke dvoje maloletne dece koju je napustila pre nekoliko godina dok je Neboša, takođe otac jednog maloletnog deteta, uputio pretnje rečima: “Da li shvata da ako bolujem od nečega da ću i jednu i drugu ćerku da mu izrešetam na vrata, I da me zatvore, ima ko će drugi da završi, a posle ću ćerke da mu silujem.

Kada nesrećni doktor više nije imao dovoljno novca, morao je da pozajmljuje od porodice, starih prijatelja, rodbine, a kada su izvori presušili, tukli su ga mučki i tražili još.

– Ja sam ti rekao ne mogu da nađem ništa, kolju, ubij, radi šta znaš, ja ne mogu da nađem. Nemam više ništa, nemam, nemam, nemam – uzalud se pravdao očajnički. Kada su mu jednom prilikom pronašli novac koji im nije prijavio, tukao ga je i pretio, a sve to snimao svojim mobilnim – “Šta jao, gde su pare, pričaj dok te nisam umrtvio, brojim do deset. Ko ti je rekao da uzmeš pare, a da mi ne kaže, što me teraš da te unakazim bre budalo jedna – govorio je dok je oštećeni jaiukao i molio ga da prestane što se utvrđuje iz Nebojšinog audo snimka od 20. 04. 2019. u koji je tužilaštvo imalo uvid. Iste godine sačinio je priznanicu da je oštećenom pozajmio novac u iznosu od 50. 000 evra sa obavezom da mu novac vrati nekoliko meseci kasnije i istu overio kod javnog beležnika, iako novac nije pozajmio, a onda je prodao njegov auto marke “audi” za 2000 evra iako je znao da je to protivpravno.

BONUS VIDEO:



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar