Kordon policije kod murala Ratka Mladića: Aidu došli da podrže i neki predstavnici opozicije (VIDEO)

Među okupljenim u prvim redovima primećeni su i neki od opozicionara u Srbiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Danas popodne je u Beogradu privedena aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović, kako je naš portal prvi pisao ona je narušila javni red i mir u gradu. Ćorovićeva je usred bela dana bacila nekoliko jaja na mural Ratka Mladića na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića u Beogradu.

Ubrzo nakon puštanja na slobodu, oni koji su želeli da protestuju zbog njenog privođenja su se uputili od Doma sindikata, gde su nezvanično najavili protest, ka muralu na Slaviji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako javljaju reporteri Objektiva sa lica mesta, tu je kordon policije koji sprečava da dođe do nereda. Takođe, prema poslednjim informacijama, sa druge strane polijskog kordona pristižu i desničari, koji pokušavaju da im se suprotstave.

Među okupljenima u prvim redovima primećeni su i neki od opozicionara u Srbiji, Balša Božović i Dobrica Veselinović. Prisutni su i ranije danas privedena Aida Ćorović, kao i doktor Rade Panić.

Podsetimo, određena grupa građana predvođena nevladinom organizacijom “Žene u crnom” najavila je za danas da će se uputiti u ulicu gde se nalazi mural Ratka Mladića i prekrečiti ga. Shodno tome MUP Srbije se spremio za moguće eventualne nerede. MUP se oglasio i saopštenjem da ne štiti mural već štiti javni red i mir i kontroliše sprovođenje zabrane okupljanja. U tom cilju se vrši legitimisanje svih lica, bez obzira na njihov odnos prema muralu generala Ratka Mladića.

Takođe, celoj ovoj situaciji je doprinela i negativna retorika osnivačice Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić. Ona je javno, preko društvenih mreža, pozvala na uklanjanje murala Ratku Mladiću u Beogradu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

Ostavite komentar