Priznao da je homoseksualac, pa sad strahuje za svoj život

Fudbaler je bio gost Gardijanovog podkasta, te je priznao da se boji odlaska na Svetsko prvenstvo u Katar

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/BRENDON THORNE

Fudbaler australijskog Adelajd junajteda Džoš Kavalo priznao je da je homoseksualac, ali istovremeno ističe da ne sme ići na Svetsko prvenstvo u Katar.

Cavalo je ranije na Tviteru objavio video u kojem je govorio o svojoj seksualnoj orijentaciji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Drago mi je što sam konačno tome stao na kraj i slobodno pričam o svom životu. Više od šest godina se borim sa svojom seksualnošću. Odrastajući, uvek sam osećao potrebu skrivati se jer sam se sramio. Bilo me je sram da nikad neću moći raditi ono što sam radio. Volim biti homoseksualac – priznao je Australijanac.

21-godišnjak je dobio podršku od Juventusa , Liverpula i Barselone. Bilo je i reči kritike, očekivano.

Fudbaler je bio gost Gardijanovog podkasta, te je priznao da se boji odlaska na Svetsko prvenstvo u Katar.

– Pročitao sam na internetu da katarske vlasti daju smrtnu kaznu homoseksualcima. Jako se bojim toga, radije ne bih išao na Svetsko prvenstvo zbog toga. I ovo je tužno, jer Svetsko prvenstvo za profesionalnog fudbalera je jedno od najvećih postignuća u kojem može predstavljati svoju zemlju. Tu nas homoseksualce stavljaju u opasnost da izgubimo živote, što je zastrašujuće – rekao je Džoš.

Gardijan napominje da je Katar drugi na listi najopasnijih država za osobe LGBT populacije. Osim smrtne kazne, homoseksualci mogu biti kažnjeni novčano, biti bičevani ili zatvoreni. 2019. godine Naser al-Kater, generalni direktor Mundijala, na potpuno je drugačiji način govorio o prisutnosti homoseksualaca na Svetskom prvenstvu.

– Mogu uveriti sve da je Katar jedna od najsigurnijih zemalja na svijetu. Svi su ovde dobrodošli. I pokazivati svoju naklonost u javnosti deo je naše kulture – priznao je tada.

Gardijan je podsetio i na skandal iz 2010. u koji je umešan bivši predsednik FIFA -e Sep Blater. Njega su novinari pitali kako se LGBT osobe trebaju ponašati kada žele leteti u Katar.

– Vrlo je jednostavno, takvim ljudima bih rekao da se suzdrže od svojih seksualnih aktivnosti – objasnio je Blatter.

Kasnije se bivši šef FIFA-e ispričao uvređenim ljudima.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar