Ovaj, pomalo bizaran, bjuti trend je koristila i Kleopatra: Zašto bi trebalo da BRIJEMO LICE

Ne brinite, neće vam izrasti brada

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Trendovi se konstantno menjaju.

Bilo da je reč o modnim ili onima koji se tiču lepote.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

I, isto tako se, stalno pojavljuju novi.

Neki nas oduševe, a nekih se pomalo i pribojavamo.

Jedan od tretmana lepote, o kojima se najviše govori na internetu, i koji predstavlja najnoviji trend među bjuti guruima jeste dermaplaning.

Mnogi stručnjaci za kožu se kunu u uklanjanje dlačica sa lica posebnim brijanjem, a beauty influenserka Huda Kattan je još 2016. godine, u jednom od svojih videa pričala o dobrobitima glatko obrijane kože. Ali, šta se zapravo krije iza toga i ne vraća li se dlaka nakon brijanja još gušća i tamnija?

Evo šta je dermaplaning
Visokokvalitetan tretman za pripremu lepote je zapravo neverovatno jednostavan i uključuje korišćenje jedne oštrice za uklanjanje eventualnih dlačica i mrtvih ćelija sa površine kože. Drugim rečima, to je brijanje – ali dizajnirano da pripremi vašu kožu za šminku i niz drugih pogodnosti. Iako je odnedavno postao popularan, dermaplaning postoji mnogo duže: zapravo, Kleopatra je bila izvorni zagovornik ovog tretmana lepote. Takođe ima i dugu tradiciju u indijskoj kulturi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Saman Noor (@samannoorr)

Dermaplaning donosi ove prednosti
Brijanje, ne samo da uklanja dlačice, već istovremeno radi piling kože, a to je prema Hudi Kattan ključno. Pomaže koži u zaceljivanju ožiljaka, deluje protiv starenja i čini kožu glatkom i ujednačenom: savršena osnova za besprekoran makeup. Budući da se uklanjaju i mrtve ćelije kože, takođe pomaže proizvodima za negu kože da bolje prodiru i smanjuje pigmentne fleke i upale.

Ima li nedostataka?
Mnoge žene se ne usuđuju da obriju lice jer se boje da će im porasti jače dlačice. Ali, Alyson Bessell, stručnjakinja za tehničku obuku u Laser Clinics Australia, objašnjava: “Brijanje ne uzrokuje dodatni rast dlačica, niti čini lice dlakavijim, to je zapravo mit. Jednostavno, ravno odseče vrhove dlaka, što ih čini na dodir grubljima. Boja i gustina dlake ostaju isti. Ne brini, neće ti izrasti brada.”

Ukoliko želite da isprobate ovaj bjuti trend, neophodno je da nabavite poseban brijač za lice i onda možete da ga isprobate i kod kuće. Takođe je neophodno i jako važno da, pre toga, kožu, temeljnim čišćenjem, pripremite za suvo brijanje i da je zatim temeljno premažete kremom.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, miss7

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar