Dušan Tadić režirao veliki preokret Ajaksa: Lajpcig u 90. minutu šokirao PSŽ (VIDEO)

Bilo je baš interesantno ove večeri u Ligi šampiona

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ina Fassbender / AFP / Profimedia

Fudbaleri Pari Sen Žermena su remizirali sa Lajpcigom 2:2, u okviru četvrtog kola grupne faze Lige šampiona.

Nemački tim je poveo u osmom minutu, preko Kristofera Nkukua, koji je odlično ispratio centaršut Andrea Silve. Posle dva minuta Bikovi su dobili penal, posle prekršaja Danila, ali asistent kod prvog gola nije taj poklon pretvorio u pogodak, pošto se istakao Đanluiđi Donaruma i ostavio je svoj tim u životu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kazna za to je stigla 21. minutu, a strelac izjednačujućeg gola je bio Điđi Vajnaldum. Isti igrač je doneo preokret u 39. minutu i pokazao je koliko znači ovoj ekipi, bez obzira na glasine koje su se pojavile u medijima, da nije među voljenijim igračima u Mesijevom klanu.

Sa ovim rezultatom se otišlo na pauzu između dva poluvremena.

Pokušao je Lajpcig u drugom poluvremenu da dođe do izjednačenja i tom im se isplatilo u 92. minutu, posle još jednog dosuđenog penala, a ovoga puta su bili precizni, pošto je siguran bio Dominik Sobošlai, a moramo napomenuti da je golman gostiju Donaruma bio blizu da odbrani i ovaj penal.

U narednom kolu Pari Sen Žermen gostuje Mančester Sitiju, dok Lajpcig ide u Belgiju ekipi Klub Briža.

Fudbaleri Ajaksa savladali su posle preokreta ekipu Borusije iz Dortmunda rezultatom 3:1

Meč je obeležio diskutabilan crveni karton, koji je zaradio Mats Humels u 29. minutu, ali to ih nije pokolebalo da prvi dođu do vođstva u 37. minutu iz penala, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Marko Rojs. To su bila glavna dešavanja u prvom poluvremenu i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Režiser preokreta bio je srpski reprezentativac Dušan Tadić, pošto je doneo izjednačenje svom timu udarcem glavom u 72. minutu, da bi totalni preokret doneo Sebastijan Ale u 83. minutu na asistenciju Entonija. Tačku na ovu utakmicu stavio je Dejvi Klasen u 93. minutu.

Kopljanici su se ovom pobedom kvalifikovali u 1/8 finala Lige šampiona.

U narednom kolu Borusija gostuje Sportingu, dok Ajaks gostuje ekipi Bešiktaša.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar