Odmah ih bacite ako primetite ovo: Znaci da su namirnice počele da se kvare

Kvarenje hrane nije uvek očigledno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
koja hrana skuplja kiselinu u želucu
Foto: Shutterstock

Svežina namirnica je ono na šta bi trebalo obraćati češće pažnju.
Hrana koja je pred kvarenjem nikako nije dobra za jelo, i trebalo bi je odmah baciti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako ne možemo uvek na prvi pogled oceniti da li je neka namirnica sveža ili nije, trebalo bi obratiti pažnju na neke od sledećih stvari:

Žumance na sredini jajeta

Zdravo jaje ima kupolasto žumance, koje se usled manje gustine belanceta, nalazi na sredini jajeta.

Kada je jaje staro, belance je vodenasto, i žumance otpliva na rub.
Takođe, možete nerazbijeno jaje staviti u šerpicu vode, i ukoliko jaje potone, može da se pojede.

 

Foto: Shutterstock

Bundeva treba da odzvanja

Bundevu bi trebalo kucnuti, i ako se čuje kao da je iznutra šuplja, dobra je za korišćenje.

pečena budneva slana
Foto: Katy Spichal / Panthermedia / Profimedia

Riba treba da bude čvrsta

Obratite pažnju na teksturu ribe kada je kupite.
Pritisnite njeno telo, i ako se ono vrati u pređašnji oblik, sve je sa njom u redu.
Takođe, oko očiju ribe ne sme biti belih tragova.

Foto: Shutterstock

Tečnost oko piletine

Kada izvadite piletinu iz zamrzivača, pogledajte da li po njoj ima leda. Moguće je da je meso krenulo da ispušta tečnosti koje ukazuju na kvarenje.
Takođe, ako se koža pileta crveni, treba ga baciti.

Foto: Derek Phillips / Alamy / Alamy / Profimedia

Mrlje ispod ljuske luka

Kada uklonite ljusku sa luka, pogledajte da li luk po sebi ima svetle mrlje, i ako je tako, bacite ga.
Te mrlje su znak da je luk počeo da buđa.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

Ostavite komentar

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!