“Ne daj Bože da snažniji zemljotres pogodi Beograd”: Stručnjak otkrio šta je NAJVEĆA OPASNOST i zašto

Serija zemljotresa pogodila je Srbiju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shuterstock

Goran Rodić iz Građevinske direkcije Srbije, posle zemljotresa koji su pogodili Kragujevac, a prethodno i Mladenovac, kaže da su novi objekti otporni na devet stepeni intenziteta, odnosno, šest stepeni Rihterove skale. On dodaje da su posle zemljotresa u Kraljevu, doneti propisi za izgradnju zgrada.

– Novi objekti su rađeni i otporni su na devet stepeni inteziteta (odnosno šest stepeni Rihterove skale). Problem je divlja gradnja… posebno ona u Beogradu, pitanje je da li su građeni po propisima. Ne daj Bože da se desi neki jači zemljotres, pitanje je šta bi bilo. To je najveća opasnost… – rekao je on za TV Prva.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je naveo da su zgrade na Novom Beogradu dosta sigurne, ali navodi da one koje su rađene pre propisa, pitanje je koliko mogu da izdrže potres.

Rodić smatra da se treba da se obavi opširna inspekcija kako bi se proverili objekti, posebno i mostovi i navodi da je pitanje kako se održavaju.

– Ne daj Bože da dođe snažniji zemljotres u Beogradu – objasnio je on.

Kragujevac je, da podsetimo noćas pogodio jedan zemljotres jačine 3,9 stepeni po Rihteru, a zatim jutros nešto posle 5 sati još jedan oko 2 stepena.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar