“Dijanu nam ništa neće vratiti”: Devojčica (9) NESTALA iz kuće, posle četiri godine nađeni JEZIVI tragovi

Nakon njenog nestanka policija se upustila u opsežnu istragu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Nažalost, svetsku javnost neretko zaprepaste slučajevi zverskih ubistava iz dana u dan. Najgora situacija nastaje onda kada su žrtve zapravo deca.

Žrtva jednog takvog čina bila je devojčica po imenu Dijana, koja je duge četiri godine čekala pravdu. Ona je nestala 2016. godine, a njeni posmrtni ostaci su pronađeni tek prošle godine, nakon duge i opsežne istrage.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, Dajana Alvarez je imala samo 9 godina kada je nestala usred noći iz svog doma u parku San Karlos, oko 28 milja južno od Fort Majersa na obali Meksičkog zaliva. Potraga za njom okončana nakon četiri godine, kada je njeno telo pronađeno na oko 240 kilometara udaljenosti.

Nakon njenog nestanka u maju 2016. godine, šerifova kancelarija i agencije za pomoć su dva puta pretraživale ovo područje, nakon što je telefon Horhea Gerera, prijatelja porodice, lociran upravo tamo otprilike u vreme njenog nestanka.

Šerif okruga, Li Karmine Marseno, rekao je tokom konferencije za novinare 2020. godine, da su odeljenje i partneri proveli “stotine sati” tražeći je i da “nikad nisu prestali” da traže njeno telo.

– Čudovište koje je počinilo ovaj užasan zločin je iza rešetaka i sada će biti privedeno pravdi za ubistvo Dijane Alvarez – rekao je Marseno i dodao:

– Ništa nam neće vratiti Dijanu, ali nadamo se da će barem malo utešiti porodicu – istakao je on.

Gerero, tada 28, je priznao da je bio sa devojčicom to jutro kada je nestala, kao i da je imao seksualni odnos sa njom.

Otprilike godinu dana nakon njenog nestanka, porota je Gerera proglasila krivim po saveznim optužbama za stvaranje i posedovanje dečje pornografije i osuđen je na 40 godina zatvora. Godinu dana nakon toga, velika porota ga je optužila za prvostepeno ubistvo, čak i u odsustvu tela.

BONUS VIDEO



Izvor: nbcnews.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar