Budite dama od STILA: Četiri pravila POSLOVNOG stajlinga

Birajte kroj koji vam odgovara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

U firmama uglavnom postoji kodeks oblačenja kojeg morate da se pridržavate.

Međutim, poslovna odeća ne mora uvek izgledati dosadno. Na vama je da budete maštoviti i da osmislite svoju odevnu kombinaciju na kojima će vam svi pozadiveti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Osim mašte, preporuka je da se vodite ovim modnim pravilima da biste izgledali dobro.

1. Pravi kroj

Vodite računa da vam kroj i veličina u potpunosti odgovaraju. Ako nosite previše usku odeću, možda ćete izgledati vulgarno, a to svakako nije deo kodeksa poslovnog stila. U previše širokoj garderobi možda ćete ostaviti utisak neuredne osobe, pa pokušajte da izbegnete i jedno i drugo. Birajte krojeve koji vam stoje kao saliveni i ističu vašu figuru.

2. Birajte komade koji su u trendu

Investiranje u kvalitetne komade koji će vam drugo trajati se isplati, zato ne bi trebalo da štedite kad je poslovna garderoba u pitanju. Bolje je da imate nekoliko kvalitetnih komada, nego veliku količinu garderobe koja je nekvalitetna i koju ćete uskoro morati da zamenite.

Foto: Shutterstock

Svaka poslovna žena u svom garderoberu mora imati barem dva dobro krojena sakoa, crne pantalone i nekoliko klasičnih haljina za svaki dan. Uz ove osnovne komade, lako ćete praviti najrazličitije stajlinge.

3. Noste veš koji vam u potpunosti odgovara

Dobar donji veš je vrlo bitan kako bi garderoba izgledala lepo na vama. Izbegavajte veš koji vam se ocrtava ili se useca u kožu.

4. Držite se jednostavnih kombinacija

Kada je poslovno okruženje u pitanju, najbolje je birati jednostavnije boje.

Foto: Shutterstock

Print je dozvoljen, ali samo ako nije previše napadan. Birajte klasiku jer sa njom nema greške. Pošto ste ograničeni sa izborom boja, budite slobodni da se u tom slučaju poigrate sa teksturom garderobe.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar