Predsednik Vučić najavio ISTORIJSKU POSETU: Španski premijer prihvatio poziv da dođe u Srbiju (FOTO)

Istorijska poseta u svakom smislu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/instagram

Među brojnim liderima sa kojima je predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao tokom prvog dana održavanja Samita o klimi u Glazgovu, je i premijer Španije Pedro Sančez, kojeg je pozvao da poseti Srbiju, što je predsednik španske vlade prihvatio.

– Pozvao sam našeg španskog prijatelja da poseti Srbiju i obećao sam mu da će videti veliko gostoprimstvo i prijateljstvo srpskog naroda zbog svega što čini u odbrani teritorijalnog integriteta naše zemlje, ali i podršci koju nam pruža na evropskom putu. Premijer Sančez je prihvatio poziv, a ta poseta biće istorijska u svakom smislu, jer verovali ili ne, nijedan španski premijer nije posetio Srbiju u poslednjih nekoliko decenija – naveo je Vučić uz fotografije susreta na Instagram profilu “Budućnostsrbije”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Važno je da sam razgovarao nešto duže sa Sančezom koji je obećao da će doći u posetu Srbiji. Mi nemamo zabeleženu posetu u zadnjih 40 godina, čak i pre. To bi bila istorijska poseta i on je čvrsto obećao da će doći. To će biti važna poseta, jer Španija je uvek, pa i po pitanju za nas bolnom, po pitanju Kosova, Španija je uz nas – istakao je Vučić.

Predsednik Srbije tokom dana susreo se i sa predsednikom Francuske, odlazećom nemačkom kancelarkom, predsednicom Evropske komisije, premijerima Albanije i Bugarske…

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar