“Tokom porođaja je povredili bebini ROGOVI”: Tvrdili da “ivermektin” leči koronu, pa ih UNIŠTILI (FOTO)

Šaljivi komentari na račun antivakserskih stavova dele se na društvenim mrežama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen,Shutterstock

Na društvenoj mreži Tviter kruže objave poruka iz jedne grupe kreirane na Viberu, u kojoj se ljudi šale na račun svih nebuloza koje antivakseri izjavljuju.

Naime, izjave antivaksera da “ivermektin”, inače sredstvo koje se obično koristi za uklanjanje glista u telima životinja, leči ljude od koronavirusa, glavni su predmet šale u ovoj grupi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tu su proiznikli mnogi šaljivi komentari na račun antivakserskih stavova, koji su inače bez ikakve naučne osnove.

– Komšinica je pila “ivermektin” jer je bila pozitivna tokom trudnoće. Iskustva su više nego pozitivna. Porodila se u najboljem redu, jedino su je malo povredili bebini rogovi tokom porođaja – glasi jedna od gomile urnebesnih poruka.

U jednoj se čak aludira na košarkaša i aktuelnog MVP Nikolu Jokića.

– Moj brat od tetke Nikola iz Sombora je popio “ivermektin” i desilo mu se da je otkazao reprezentaciju i posvetio se konjima – glasi jedna smešna poruka.

– Pozdrav, da li se “ivermektin” lek može kupiti u običnoj apoteci? U veterinarsku me ne pu[taju od kad sam j***o kozu – glasi jedna od poruka.

– Našao sam u više veterinarskih apoteka u prahu za životinje. Kao što rekoh, 200 mg IV u 100 grama praha košta oko 300 dinara, kako gde – rekao je jedan korisnik kroz šalu.

Šta su još rekli pogledajte u galeriji ispod:

Ovakvih pošalica na račun nebuloznih stavova antivaksera je bezbroj, ali ono što treba da se naglasi jeste da ovakvim stavovima oni mogu nekome da ugroze život.

Bitno je naglasiti da sredstva u koja se antivakseri kunu poput “ivermektina”, Pavlovićeve masti, masti od jazavca i antibiotika iz manastira Poganovo, ne štite i ne leče od koronavirusa.

Ono što predstavlja jedinu zaštitu protiv kovida-19 jesu vakcina, poštovanje epidemioloških mera i preporuka, kao i nošenje maske.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar