Pet Zvezdinih velikih promašaja u 2021. godini

Skupoceni promašaji sportskog sektora mogli bi mnogo rezultatski da koštaju crveno-bele

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

Ne može se osporiti Crvenoj zvezdi da je u poslednjih pet godina najviše doprinela srpskom fudbalu u evropskim okvirima.

Liga šampiona, Liga Evrope, sada sasvim izvesno još jedan uspeh i novo “proleće” na međunarodnoj sceni.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ipak, utisak je da su u 2021. fudbaleri koje predvodi Dejan Stanković mogli i više. Imali su verovatno najlakši put od prethodnih što se tiče kvalifikacija za Ligu šampiona, ali su ispali od Šerifa.

Foto: UWE ANSPACH / AFP / Profimedia

Pokazala je moldavska ekipa sav svoj kvalitet u grupnoj fazi elitnog takmičenja, ali, Crvena zvezda je bolja ekipa i to je kristalno jasno.

Šta je uticalo na slabije rezultate u 2021. godini? Nameće se – dva jako loše odrađena prelazna roka. Potrošen je veliki novac, a na terenu to nije vraćeno dobrim partijama pojačanja koja su došla u Beograd.

Pet promašaja Crvene zvezde u 2021. godini

Ići ćemo hronološki – prvi takav je slučaj sa Akselom Bakajokom. Šta je uopšte ideja sa skupim strancem koji je za sada ceo svoj mandat u crveno-belom dresu proveo na klupi? Čak i kada su Marko Gobeljić ili Milan Gajić bili sprečeni da igraju, desnog beka popunjavao je Strahinja Eraković. Suludo bi bilo govoriti o tome da nekadašnji učenik Interove škole može i da pomisli da ima šta da traži na ofanzivnijim krilnim pozicijama.

Foto: Starsport

Filipo Falko. Ime i prezime koje kada se čuje u crveno-beloj javnosti izaziva veliku nervozu, ali i neispunjena očekivanja. Najavljivan kao “italijanski Mesi”, levonogi fudbaler malo je pokazao u beogradskom timu. Dva gola (jedan u prvenstvu i drugi u kvalifikacijama za Ligu šampiona), ne opravdavaju veliku platu koju ima. Pominje se interesovanje nekih klubova sa Apeninskog poluostrva za njega, pa bi sportski sektor morao da uštedi makar neki novac time što bi ga prodao što pre.

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Neverovatno je i kako je Loi Dioni uopšte i zapao za oko Crvenoj zvezdi. Malo bolji poznavaoci francuskog fudbala verovatno nisu mogli da veruju kada je ovaj igrač zadužio opremu trenutno drugoplasirane ekipe Superlige Srbije. On ima veliko iskustvo igranja u tamošnjem elitnom rangu, sve to stoji… Ali, prošle sezone je na 36 utakmica za Anže, u čak 16 bio rezervista, a u 19 je bivao zamenjen kada je u startnoj postavi. Pet golova… Za igrača koji ne pokazuje sjajne realizatorske sposobnosti, nije brz, tehnika diskutabilna… Stranac, napadač – tri gola na 16 utakmica u Crvenoj zvezdi?! Premalo. A za klupsku kasu – preskupo i totalno neisplativo.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Kao što je Ričmond Boaći u prvom mandatu bio sjajan, a u drugom neprepoznatljiv, isto to možemo konstatovati i za Nenada Krstičića. Očekivalo se od njega da ponovo bude motor ekipe, gospodar veznog reda, ali očigledno da to više nije isti Krstičić koji je bio pre nego što je otišao u Grčku i koji je pozivan i za reprezentaciju Srbije. Od devet evropskih utakmica, počeo je samo jednu, i to onu protiv Kairata u gostima. Na ostalim je ulazio sa klupe i “krao” minute fudbaleru od koga bi Zvezda mogla da profitira – Njegošu Petroviću. Ovako, niti jedan igra dobro pa da crveno-beli imaju neku rezultatsku korist, niti Petrović viđa često zelenu površinu…

Foto: Starsportphoto

Ne možemo odmah donositi sudove i zaključke o slabom učinku Rišaira Živkovića, ali činjenica da je Zvezda dala ogroman novac za njegovu platu, a da za sada, zauzvrat, kao i sa nabrojanim igračima – nije dobila gotovo ništa. Istina, ni 200 minuta nije bio na terenu otkako je tu, ali, o golovima da i ne pričamo, jer ih nema. Opet, treba biti najmanje kritičan možda u vezi sa njim, jer će, verovatno, za razliku od ostalih – dobiti drugu, pa i treću šansu.

Foto: Srdjan Stevanovic/Getty Images

Gnev navijača posle ovakva dva prelazna roka na sebe navukli su klupski rukovodioci i oni koji su odlučivali o dovođenju pobrojanih imena. Mitar Mrkela, Zvezdan Terzić i Dejan Stanković svakako treba da se zapitaju koliko su novca potrošili na transfere. Nisu dobili gotovo ništa. Zvezdina deca ne igraju toliko, preplaćeni stranci zauzeli su njihova mesta, a rezultati pokazuju da situacija nije dobra. Lako je imati dugačke nizove pobeda u ovakvom domaćem šampionatu… Ali, finansijska šteta je već napravljena, a najgore je što se ne vidi koji bi to igrač mogao da donese veliki novac u klupsku kasu i tako malo konsoliduje situaciju.

Foto: Starsport.rs ©

Mnogo je otvorenih pitanja, a jedno se možda polako zatvara – zbog navedenih grešaka u 2021. godini – sve je manje dilema ko će biti novi šampion Srbije.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (4)

  1. Ovi sto kazu da je Falko dobar neka ga Odvediu kod svoje zene da se tamo dokaze. Samo onaj ko mrzi zvezdu moze da odvali takvu glupost.

    Odgovori
  2. Nije tacno da je u PITANJU 5 promasaja. Za poslednje 3 sezone tj. 6 prelaznih rokova napravljeno je vise od 30 promasaja. Sve su ih radili Mekela I Terzic, a sa cijim parama?

    Odgovori
  3. Dobar je Falko samo nije iskorišćen na način na koji treba da se koristi igrač njegovih karakteristika ! Bakajoko,pet u glavu za ostala dva beka u svakom pogledu,jedini id svih ima centaršut iz punog trka,jedini može beskonačno da se ponavlja niz liniju ! Srnića sam lično očekivao na desnom beku letos posle priprema,kod Milojevića je odlično igrao tu ooziciju u oba smera... Ostali dobri ali nedovoljno za moju Zvezdu !!! (Možda za Grafičar)

    Odgovori

Ostavite komentar