APOKALIPTIČNE SCENE sa Sicilije: Uragan nastavlja da razara! Ulice postale podivljale reke (VIDEO)

Gradonačelnik Katanije Salvo Poglieze je pozvao stanovnike da ostanu kod kuće ako je to moguće

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Jug Italije se sprema za još dva dana razornih kiša i poplava dok redak mediteranski uragan zvani Mediken pustoši ovaj region.

U dosadašnjem nevremenu je stradalo dvoje ljudi, a sicilijanski zvaničnik Nelo Musumeci potvrdio je d aje danas nestala još jedna osoba.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Muškarac (53) je poginuo kada se njegovo vozilo zaglavilo u bijici u Kataniji, na istočnoj obali Sicilije, objavila je ANSA.


Policija veruje da je on izašao iz vozila i pokušao da pobegne pred nadirućom vodom, ali nije uspeo, a njegovo beživotno telo je naknadno pronađeno.

U sličnoj tragediji u nedjelju je 67-godišnji muškarac poginuo u Kataniji pošto mu je automobil ostao zaglavljen u vodi i mulju, a za njegovom suprugom se još traga.


Gradonačelnik Katanije Salvo Poglieze je pozvao stanovnike da ostanu kod kuće ako je to moguće.

“Imali smo dva vrlo teška dana i proživeli smo dramatične momente”, rekao je Pogliese. On kaže da se vremenski uslovi poboljšavaju, ali je i upozorio na lošu prognozu za sutra i prekosutra i kako je situacija prilično zabrinjavajuća.

Izdata su crvena upozorenja na ostrvu Siciliji i u regiji u kojoj se nalazi grad Katanija, koji je već bio pogođen vremenskim nepogodama tokom cele nedelje.

BONUS VIDEO:



Izvor: Index.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar