“Častim 150.000 evra grčkog ministra ako hotelijeri vrate pare SRBIMA”: Direktor Travellenda o vaučerima

Pojedini turisti još čekaju povraćaj novca uplaćenih aranžmana u Grčkoj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna Arhiva

Direktor turističke agencije Travelland Miloš Jovović okarakterisao je izjavu grčkog ministra turizma da će vratiti novac srpskim agencijama utopijska. On takođe upozorava da je nerealno i besmisleno očekivati da grčki hotelijeri vrate novac srpskim agencijama, kao što su najavili zvaničnici iz Atine, jer su oni u velikim problemima.

Iz turističkih agencija poručuju da se strpe ili da iskoriste priliku za korišćenje vaučera, a pojedini turisti još uvek čekaju povraćaj novca uplaćenih aranžmana u Grčkoj.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić tvrdi da nije tačno da je iskorišćeno samo 50 odsto zamenskih vaučera za putovanja, već da taj procenat iznosi 70 i navela da će neke zemlje produžiti rok važenja ovih vaučera a neke neće.

Matić je, gostujući na RTS-u, navela da je od svog grčkog kolege dobila informaciju da njihova uredba o zamenskim putovanjima neće biti produžena.

Za razliku od Grčke, neke druge zemlje kao što su Italija, Francuska, Španija, Bugarska i Malta će produžiti rok, pa će vaučeri moći da se iskoriste i sledeće godine.

Foto/Pixabay

S druge strane, direktor turističke agencije Travelland Miloš Jovović rekao je za Kurir da je zahvalan na bilateralnim odnosima koje je ministarka sredila, ali da su oni došli u minut do 12.

“Ništa nije bilo normalno ove sezone, a prošlu nismo ni radili već imali troškove od preko 100 miliona dinara. Mora se naći rešenje za sve ili ništa, jer je situacija katastrofalna”, kaže Jovović.

On tvrdi da se odluka ne može odlagati za zemlje pojedinačno.

“Verujem da su Grci iz ministarstva rekli gospođi Matić da nema nikakvih problema. Ali joj nisu rekli da su ljudi u Grčkoj gladni, pogotovo posle katastrofa i požara (još uvek žive u šatorima) i da se vlasnici agencija i objekata ubijaju na nedeljnom nivou. Verujem da kolega iz grčkog ministarstva nema tih problema. Ali, evo, nudim javnu nagodbu! Ko ima magiju naplate dugova kako pričaju, častiću grčkog ministra turizma sa 150.000 evra ako hotelijeri vrate pare Srbima”, rekao je na kraju direktor Travellanda Miloš Jovović.

On je predložio ministru da, pošto dobije 150.000 evra da podeli pare grčkim beskućnicima koji su ostali bez krova nad glavom posle velikih požara koji su pogodili egejsku obalu ove godine.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar