Kada se radi o zdravlju, nikako ne potcenjujte kosrisnost bundeve.
Sok od bundeve kao lek sadrži moćne antioksidanse, koji smanjuju rizik za razvoj srčanih bolesti i moždanog udara.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Prisustvo pektina i fitosterola smanjuje rizik od visokog krvnog pritiska. Takođe smanjuje nivo lošeg holesterola.
Sastojci:
1,5 kg očišćene bundeve
3,5 l vode
0,5 kg smeđeg šećera
sok od 5 limunova
cimet
mleveni đumbir

Priprema:
Bundevu očistite i isecite na kriške. U vodu dodajte šećer, iseckanu bundevu i kuvajte dok bundeva ne omekša. Kada je dovoljno mekana, propasirajte je, a zatim u ohlađenu propasiranu tečnost dodajte sok od limuna, cimet i đumbir po želji.
Ako želite gusti sok, tečnosti dodajte i propasirano meso bundeve (količinu prema želji).
Sipajte u sterilisane staklene flaše, ostavite da se ohladi, a zatim stavite u frižider.
Potrošite u roku od sedam dana ili zaledite.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)