Cele godine preti Novaku, a sada njemu preti drastičan pad: Đoković ostaje prvi, Rusa jure dvojica

Medvedev nema puno prostora u finišu sezone

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Cele sezone Danil Medvedev juri Novaka Đokovića i prvo mesto na ATP listi, a sada bi u finišu sezone umesto vrha mogao da padne čak i na četvrtu poziciju.

Da je osvojio Indijan Vels, mogao je Medvedev da prestigne Novaka na sedam dana i odmah ostane bez trona, a sada ga možda čeka veliki pad. Prvog novembra se brišu bodovi osvojeni u Parizu 2019. godine, a osmog u Parizu 2020. godine, zbog pravila koje je ATP menjao.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tako će u sedam dana prvo Novak, a onda Danil izgubiti po 1.000 bodova, pošto je Srbin osvojio taj turnir 2019. godine, a Rus 12 meseci kasnije.

Iako je na US Openu dobio Novaka u finalu, Medvedev u poslednjem delu sezone brani ogroman broj bodova i zato je i dalje u ozbiljnom zaostatku u odnosu na Novaka. Do kraja sezone on brani čak 2.500 bodova jer je osvojio titule u Parizu i na završnom mastersu sezone.

Jednostavno nigde ne može da poboljša svoj sadašnji skor od 9.540 bodova i sada su dva tenisera vrlo blizu tome da ga prestignu. To su Stefanos Cicipas i Aleksandar Zverev. Grku on beži 1.590 bodova, a Nemcu nešto manje od 2.900. A obojica su otišla na ATP turnir u Beču gde jure titulu i novih 500 bodova u trci.

U ATP trci su još bliži, pa je tako Cicipas na manje od 800, a Zverev na manje od 1.400 bodova od Rusa i zapravo su jako blizu tome da ugroze njegovo drugo mesto.



Izvor: Objektiv.rs, Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar