Rodžer, slušaj i plači: Federer mi je idol, ali niko to ne radi kao Novak Đoković!

Iako se sada divi Novakovoj igri, kada je odrastao i kada je počinjao da igra tenis omiljen mu je bio Rodžer

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/MICHAEL DODGE

Italijanski teniser Mateo Beretini je ove sezone igrao najbolji tenis u karijeri stigavši čak i do finala Vimbldona, gde ga je zaustavio Novak Đoković.

Sad je ovaj igrač naglasio da se niko na ATP turu ne kreće tako dobro.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ima mnogo sjajnih atleta, ali moraću da kažem da se Novak najbolje kreće. Neverovatno mu ide na svim podlogama. Najgraciozniji je Rodžer, a od bivših tenisera možda Edberg ili Borg – naglasio je on.

Iako se sada divi Novakovoj igri, kada je odrastao i kada je počinjao da igra tenis idol mu je bio Federer.

– Odrastao sam gledajući Federera i navijajući za njega. Navijao sam za njega koliko god sam mogao, gledao ga na TV-u kada god je igrao. A onda je došao dan kada sam shvatio da smo na istom turniru, pa od tada ne mogu da navijam za njega – rekao je Beretini.

Sada se u teniskom svetu mnogo priča o pritisku medija, pogotovo kod najvećih poput Serene Vilijams i Novaka Đokovića. Ipak, Beretini smatra da teniseri više sami stvaraju pritisak nego što to rade mediji.

– Mislim da to zavisi od igrača i njihove ličnosti. Za mene, mediji i bivanje u centru pažnje je nešto što dolazi sa izborom karijere. Neki igrači vole pritisak i pažnju, nekima je bolje bez toga. Čak i bez medija pritisak postoji. Oni su ceo život trenirali da osvajaju trofeje i da ostvaruju lične ciljeve i obaraju nestvarne rekorde. Tako da oni takođe stavljaju pritisak na sebe – dodao je Beretini.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar