Udaljićete PARTNERA od sebe: Šest stvari koje se čine normalnim u VEZI, a ustvari ne treba da ih radite

Da biste ostvarili kvalitetnu vezu, morate najpre biti zadovoljni sami sobom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: - / Wavebreak / Profimedia

U vezi partneri nailaze na razne probleme, ali se ponekad dešavaju i neke stvari na koje posebno moramo da obratimo pažnju.

U redu je kada nekoga volimo i sve bismo uradili za tu osobu, ali šta kada ona počne da ispoljava sopstvene nesigurnosti i projektuje ih na nas?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ostati ili otići?

Koncepti koji se propagiraju da je ljubav samo ona koja traje do kraja života, koja ide na “sve ili ništa”, koja ispunjava i dopunjava, sasvim su prihvatljivi, jer možda ne znamo drugačije, ali u osnovi mogu izbiljno da zatruju naše odnose.

Partner ne treba da popravi nas ili naše emotivne situacije

Partneri treba da se podržavaju i to je veoma važno, ali postoji razlika između “podrške” i “obaveze”. I vaš partner i vi treba da želite da pomognete jedno drugom, ali to ne treba da se očekuje, podrazumeva, da obavezuje.

Foto: Shutterstock

Još jedna važna stvar kada je ova tema u pitanju jeste to da oboje treba da pitate ono drugo kada vam je potrebna pomoć ili podrška – setimo se da je iskrena i otvorena komunikacija, bez pretpostavljanja ili podrazumevanja, zaista osnova zdrave veze.

Insistiranje da veza bude fer, a partneri jednaki

Nikada ne treba da razmišljate o tome da li je u vašoj vezi sve jednako podeljeno jer, zapravo, ne mora da bude. Sve je stvar dogovora između vas dvoje i nemojte se u tom slislu takmičiti ko je uradio ili pružio više. Razgovarajte i postavite svoja pravila, ali uzmite u obzir i ono što vaš partner misli i želi.

Partner kao naša druga polovina

Ljudima ponekad teško pada da provode vreme sami sa sobom i da sebi budu dovoljni.

foto: Shutterstock

Mnogima je potrebna druga osoba kako bi ih uverila da su vredni takvi kakvi jesu. Veoma je bitno napraviti razliku i biti najpre zadovoljan samim sobom, da biste mogli da ostvarite pravu i normalnu vezu sa nekim drugim.

“Ti uvek…” i “Ti nikad…”

Rečenice koje počinju ovako u startu su toksične. I ne samo to – nisu istinite, objektivne i realne. Kada generalizujemo koristeći reči “uvek” i “nikad” mi zapravo iskazujemo i izražavamo svoja očekivanja koja nemaju nikakve veze sa vašim partnerom. Umesto da u naletu besa osujete ovakvu paljbu, bolje je primiriti se i govoriti o konkretnoj situaciji i načinu na koji vas je ona omela ili povredila.

Intenzivni sukobi znače strast

Ako svakodnevno imate sukobe u kojima ne možete da se zaustavite, a zatim sukob postaje pun emotivnog i seksualnog naboja – to može biti znak nestabilne veze u kojoj lako možete da “pregorite”.

Foto: Antonio Guillen Fernández/Panthermedia/Profimedia

Sačuvajte strast za spavaću sobu. Kada vam nešto smeta, nemojte posezati za vikom i galamom već porazgovarajte smireno kao odrasli ljudi.

Srodne duše – mit ili istina?

Ideja o srodnoj duši je tako lepa, da je teško ne ponašati se po tom obrascu.

Međutim, problem sa ovim romantičnim uverenjima je taj što nam se lako može desiti da tragamo za nečim što ne postoji, da gubimo vreme pokušavajući da nađemo svog “princa na belom konju” dok pored sebe imamo savršenu osobu, da vrednujemo partnera prema kriterijumima koji postoje u bajkama i na sve te načine propuštamo ljubav onakvu kakva jeste i kakva treba da bude – stvarna.

Čak i da vas sudbina spoji – vi ste ti koji birate da joj se prepustite.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar