U ovaj kafić puštaju SAMO ŽENE, a muškarcima je zabranjen ulaz: Razlog je zapanjujuć i mnoge je podelio

Gošće te večeri uslužuju konobarice, a hrane nema jer je kuvar muškarac

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Hybrid Images / Cultura RF / Profimedia

Vlasnik jednog paba u Notingemu Džoš Vilhaus doneo je odluku da se u njegovom objektu organizuju večeri isključivo za osobe ženskog pola, dok je muškarcima zabranjen ulaz, a sve zbog razloga kako bi se solidarisao sa devojkama koje u izlascima pretrpe nasilje izazvano ubodom iglom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U ovom pabu koji se nalazi blizu gradskog kampusa Univerziteta Notingem Trent takođe će raditi samo žensko osoblje, dok hrana neće biti dostupna jer je kuvarr paba muškarac.

Prvo ovakvo veče počeće 3. novembra, u trajanju od 18 časova do kraja radnog vremena.

Vilhaus je rekao da je veoma uzbuđen što će plan sprovesti u delo.

– Već sam razgovarao s nekoliko ddruštava na Univerzitetu Notingem Trent, a mi ćemo organizovati radionice za edukaciju žena o tome šta da rade u situacijama koje bi ih dovele u opasnost. Malo sam oklevao sa ovim jer nisam želeo da se priča da sam neko ko hoće da zaradi na popularnosti na osnovu užasnih stvari koje se dešavaju devojkama. Moja partnerka me je ohrabrila da to uradim, a zastrašujuće je što mnogi ćute o napadima na žene – naveo je on.

Foto: Shutterstock, ilustracija

Dok se mnogi dive ovim potezom vlasnika, bilo je i onih koji su ga kritikovali na društvenim mrežama, a koji smatraju da nisu svi muškarci takvi i da ne treba celokupan muški rod ovako da bude diskriminisan zbog poteza nekoliko nerazumnih ljudi.

Veliki broj izveštaja koji je poslednjih nedelja stigao iz Notingema pokazuje to da mnoge devojke osim verbalnog nasilja trpe i ubode iglama u noćnim klubovima.

Prema navodima policije, nakon što ih napadač ubode iglom, one bi osetile samo tup ubod, nakon čega se više ničeg ne bi sećale.

Ko organizuje ovakve napade i kakav se opijat ubrizgava osobama koje pretrpe ovakve uboode, još nije detaljno istraženo.

Takođe, sličnim metodama se služe kako bi žrtvi ubrizgali nešto dodatno u piće kako bi mogli da je iskoriste u trenucima kada ova nije ni svesna.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, metro.co.uk

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar