Zbog iživljavanja nad Mitićem krečili zidove: Novi JEZIVI detalji ubistva, Belivuk naredio likvidaciju

Rešović je tukao Mitića sve vreme dok je ovaj bio vezan u autu, piše u tužilačkom aktu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Nestali Srbija, Vladimir Šporčić

Belivuk i Miljković su organizovali i da se istog dana hitno okreče prostorije “Principa” na stadionu, kako bi uklonili Mitićevu krv, koja je prskala tokom zlostavljanja.

Pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i Marka Miljkovića, poznatijeg kao Mare Mesar, 10. avgusta 2020. godine uočili su Nikolu Mitića (33) u njegovoj “hondi sivik” na Dedinju. Preprečili su mu put ispred Ambasade SAD i pred većim brojem ljudi, kidnapovali ga, vezali i ubacili u “škodu superb”. Tukli su ga do “baze”, odnosno svojih prostorija na stadionu Partizana u Humskoj, gde su nastavili sa mučenjem ovog mladića. Nakon toga su ga prebacili u Ritopek, nastavili sa mučenjem i na kraju ubili.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Između ostalog, ovi detalji se navode se u zahtevu za sprovođenje istrage za ubistvo Nikole Mitića, za šta su osumnjičeni Belivuk, Miljković, Senad Rešović, Miloš Budimir, Vladimir Grek, Srđan Lalić, Vlada Draganić, Bojan Hrvatin, Dejan Tešić, ali i u to vreme jedva punoletni A. S. i N. S.

– Rešović je tukao Mitića sve vreme dok je ovaj bio vezan u autu – piše u tužilačkom aktu gde se dodaje da su po dolasku u Humsku, fizičko maltretiranje i ispitivanje Mitića nastavili Belivuk, Miljković, Lalić, Budimir, Hrvatin, Tešić i Rešović. Tražili su da im kaže ko ga je poslao da ih prati i uzeli su mu telefon, na kom je imao aplikaciju “Skaj”. Naterali su ga da im da šifru i tu su videli njegovu komunikaciju sa Lazarom Vukićevićem.

Kako tvrdi tužilac, u isto vreme, Lalić se pozabavio brisanjem video-zapisa sa stadiona, na kojima je bio zabeležen ulazak Mitića u njihovu “bazu”, dok je zadatak Vladimira Greka i A. S. bio da se otarase Mitićevog telefona. Aparat su bacili u Dunav.

Belivuk i Miljković naredili prelazak u Ritopek

– Belivuk i Miljković su, zatim, doneli odluku da se pretučeni Mitić prebaci u vikendicu u Ritopeku i tamo ubije –  navodi se u zahtevu tužilaštva i dodaje da su njih dvojica ostala u prostorijama u Humskoj, jer su se bojali da će neko da prijavi otmicu Mitića, koja se dogodila usred dana, na javnom mestu i ispred Ambasade SAD.

BONUS VIDEO:



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar