Ništa neće vredeti, ako to ne uradite: Tri najvažnije stvari za gubitak MASNIH naslaga sa STOMAKA

Unosite dovoljno vlakana i idite na trening

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Svaka osoba koja redovno ne trenira i ne vodi računa o svojoj ishrani, ima određene “slabe tačke” na telu. Pod tim se uglavnom misli na preterano gomilanje masnih naslaga na stomaku, butinama ili drugom delu tela.

Poznato je da salo koje leži duboko u predelu stomaka predstavlja najgori oblik sala, jer utiče na upalne procese u organizmu i može imati veoma štetan uticaj na srce, kao i na ostale vitalne organe.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dobra vest je da ne morate imati definisane trbušnjake da biste bili zdravi ili da biste se rešili viška kilograma i imali lep stomak. Jednostavne promene koje ćete uvoditi postepeno mogu uticati na topljenje masnih naslaga sa stomaka.

Ne morate odustati od ugljenih hidrata

Ugljeni hidrati su i te kako potrebni organizmu kako bi bilo snabdeveno energijom. Najbitnije je da dodate vlakna u svoju ishranu. Namirnice bogate vlaknima pomažu vam da duže budete siti, ali i potpomažu funkcionisanje zdravih bakterija u crevima koje poboljšavaju probavu.

Foto: Deyan Georgiev / Panthermedia / Profimedia

Vlakna mogu biti rastvorljiva i nerastvorljiva, a ono što ih može učiniti odličnim za poboljpanje probave, ali i za eleminisanje tvrdoglavih slojeva sala na području stomaka, jeste to što ih organizam nikada ne apsorbuje.

Međutim, nemojte preterivati sa ovim namirnicama jer ukoliko to uradite, postoji verovatnoća da ćete imati probleme sa stolicom, a samim tim organizam neće biti u stanju da apsorbuje potrebne hranljive materije iz drugih namirnica koje ste uneli.

Da biste izbegli preterivanje, najbolje je da se pridržavate sledećeg: žene koje imaju manje od pedest godina trebalo bi dnevno da unose 25 grama vlakana (za muškarce to iznosti 38 grama). Ukoliko ste dama koja ima više od 50 godina, potreban vam je 21 gram vlakana na dnevnom nivou (za muškarce ta količina iznosi 30 grama).

Foto: Chris Rout / Alamy / Alamy / Profimedia

Namirnice koje su veoma bogat izvor vlakana su: bademi, kruške, pasulj, ovas, leblebije, kupine, sočivo, prokelj, grašak, jagode, artičoke, avokado, brokoli, maline i jabuke.

Jedite bademe

Bademi su ukusni izvor vlakana, a nedavna istraživanja pokazuju da osobe koje ih svakodnevno konzumiraju eleminišu veće količine sala sa stomaka u odnosu na one koji to ne rade. Pored toga, bademi su i veoma bogat izvor magnezijuma, minerala koji vam je potreban za nesmetano funkcionisanje celokupnog organizma.

Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Može se reći da su bademi i pobednici po sadržaju vlakana, u odnosu na druge namirnice: 100 grama badema sadrži 12.5 grama vlakana.

Vežbajte bar tri puta nedeljno

Trening izdržljivosti bar tri puta nedeljno može vam pomoći da sagorite više masti (uključujući i salo na stomaku), čak i nakon što završite sa treningom.

Nemojte misliti da morate samo dizati tegove kako biste u tome uspeli – održavanje rutine od presudnog je značaja za održavanje zdrave telesne težine, pa birajte nešto u čemu uživate (trčanje, brzo hodanje, preskakanje užeta ili bilo šta drugo) i pridržavajte se toga – neka vam to postane jedna od navika bez koje vam je dan nezamisliv.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, minimagazin.info

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar