Maja nestala u januaru: Muž pomagao u istrazi sve dok otkriće u PRETRAŽIVAČU telefona nije donelo OBRT

Policiji nikako nije bilo jasno kako niko ne zna ništa o njenom nestanku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/mayamilette

Ni deset meseci posle nestanka Amerikanke Maje Milet iz Kalifornije, istraga nije uspela da donese odgovor na pitanje gde je ona, o čemu je pisao i Objektiv.

Ipak, ono što je sada sasvim sigurno je da je Majin suprug Lari Milet (39) u zatvoru i čeka na suđenje, budući da je i zvanično optužen za nestanak i ubistvo supruge.

Maja nestala pre 3 meseca: Suprug odmah precrtan zbog alibija, ali sada je isplivalo nešto što NIJE SMELO

Lari je pogrešio što nije znao kako da trajno obriše sve pretrage u telefonu, budući da se ispostavilo da je mesecima pre njenog nestanka guglao ove smernice:

“Biljke od kojih se ljudi više ne mogu probuditi”

“Žena mi ne dozvoljava da je dodirnem”

“Flunitrazepan i Rohipnol: čemu služe i kako se koriste”.

Lari Milet bio je od najveće pomoći za policiju na početku istrage. Nudio se u svakoj situaciji, davao preko potrebne informacije o poslednjim Majinim kretanjima pre nego što je nestala u januaru. A onda se sve preokrenulo.

Istražitelji su posle silnih istraga i prikupljanja informacija došli do zaključka da je nemoguće da nekog nema nekoliko meseci a da ima decu i da je tražio samo malo prostora za sebe, kako je govorio Lari.

Suprug je tvrdio da je imao problema sa suprugom u braku, ali da nije izgledalo da će ona pobeći. Stvorio je sebi alibi sedeći tokom večeri njenog nestanka u jednom kafiću.

Istražitelji su početkom jeseni došli do krucijalnih podataka koji su pokazali da je Lari ipak upleten u Majin nestanak, verovatno i u njeno ubistvo.

U njegovom telefonu pronađene su jasne smernice koje su policiji poslužile da ga uhapse.

– Tražio je biljke od kojih se umire, načine da se ubije žena ali i lekove koji su najjači sedativi a nisu toliko poznati. Rohipnol nam je najviše ukazao na to da je planirao njenu smrt – rekao je Džes Vinsent, detektiv iz Čula Viste, gradića u Kaliforniji i osoba koja je dala nalog za hapšenje Larija Mileta.

On je dodao da je bilo dosta neuobičajeno da niko iz Majinog okruženja nikako nije mogao da pomogne u istrazi, odnosno da im se ona sve vreme vraćala na Larija.

Lari Milet izaći će sa advokatom sledeće nedelje pred sudiju Saut Beja.



Izvor: Newyorkpost

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar