Kašćelan i Zvicer OSUMNJIČENI za ubistva: Podignuta optužnica protiv Kavčana – ovo im se stavlja na TERET

Optužnica je danas dostavljena podgoričkom Višem sudu koji će daljim razmatranjem odlučivati o njoj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MUP, Printscreen

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je danas optužnicu protiv jednog od vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i drugih.

Njima se na teret stavlja: stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo, teško ubistvo putem pomaganja, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovom optužnicom obuhvaćeni su visokopozicionirani članovi kavačkog klana i to: Kašćelan, Miloš Radonjić, Radoje Zvicer, V.V, D.P, K.M, Z.K, R.Ž, M.V, D.K, S.J., Z.P, M.K i A.D.

– Optužnica je danas dostavljena podgoričkom Višem sudu koji će daljim razmatranjem odlučivati o njoj, pišu crnogorski mediji.

Podsećamo, sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović ranije je odmah nakon hapšenja ukinuo pritvor Kašćelanu i petorici osumnjičenih koji su lišeni slobode u istoj akciji. Nakon toga, samo dan kasnije vođi kavčana je ipak određen pritvor.

Odluku o pritvoru tada je donelo vanraspravno veće Višeg suda u Podgorici, preinačivši odluku sudije Bašovića da se ova grupa brani sa slobode. Nakon toga neki od osumnjičenih su u bekstvu.

U akciji policije, tokom pretresa objekata koje su koristili osumnjičeni, pronađena su blindirana vozila, municija, sredstva komunikacije, sredstva za osmatranje, eksplozivna naprava i drugi predmeti koji mogu ukazivati, i u daljem postupku koristiti kao dokaz za izvršenje drugih krivičnih dela.

Podsećamo, u medijima je ranije objavljeno da se ova kriminalna grupa dovodi u vezu sa nestankom, ubistvima, određenih osoba koje su označene kao saradnici škaljarskog klana.

Za ovu grupu kavčana navođeno je da je sarađivala navodno sa Veljkom Belivukom.

BONUS VIDEO:



Izvor: Dan

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar