INTERVJU

LUKA JOVIĆ IZ KARANTINA EKSKLUZIVNO ZA OBJEKTIV!

Foto/Objektiv

Luka Jović, ovih dana je dospeo u žižu javnosti ne zbog fudbalerske veštine po kojoj je poznat na terenu, već zbog  incidenta sa prekršajem mere izolacije, koju je dužan da poštuje u vremenu kada se Srbija, kao i ceo svet bore protiv koronavirusa.

Naime, napadač madridskog Reala pobegao je iz karantina u Madridu i stigao u Srbiju, gde je shodno merama koje je donela Vlada Srbije, morao da najmanje 14 dana boravi izolovan i ne kreće se. Ipak, Luka je sa svojom devojkom Sofijom Milošević, viđen na beogradskim ulicama, što je izavalo burne reakcije, a specijalno za Objektiv je odgovorio na nekoliko pitanja.

Zašto si prekršio obavezu izolacije?

– Kao što sam već rekao prekršio sam izolaciju zato što nisam bio upućen u pravila iste. Znam da je teško za poverovati, ali tako je. U zemlji iz koje ja dolazim, pa čak i u Italiji koliko možemo da vidimo na internetu, sve osobe koje su u karantinu mogu da izađu da bace smeće jednom dnevno, da odu do apoteke ili prodavnice. Shodno tome ja sam pomislio da ista pravila važe i ovde. Moja greška je što se nisam bolje raspitao, ali smatram da je bitno da se tačno naglase uslovi, pogotovo za ljude koji dolaze iz inostranstva. Moja namera nije bila da okrivim organe vlasti za moje neznanje, ja sam bio upoznat sa tim da idem u samoizolaciju, za šta postoji i papir koji će to dokazati. Moje neznanje i neupućenost se odnosi na to kako se treba ponašati u samoizolaciji, odnosno, da li smem da izlazim napolje u određenim uslovima. Opet navodim da je zbog toga došlo zbog uslova iz kojih sam dolazio. Naravno, ja sam spreman da snosim posledice za svoja dela.

Napisao si da te nadležni nisu adekvatno informisali o obavezama. Dokument koji si potpisao ukazuje na to da si ispravno informisan. Kako to komentarišeš?

– Kao što sam naveo malopre, nije problem bio u obaveštenosti o izolaciji. Ja sam dobio papir gde je pisalo da ću biti u izolaciji naredne dve nedelje i da ćemo biti u kontaktu putem telefonskih linija. Ali na tom papiru nije pisalo da ne smem do apoteke ili prodavnice. Ja sam svakako planirao da budem u izolaciji zbog naredbe kluba.

Kako provodiš vreme u izolaciji?

– Trudim se da svakog dana radim bar nešto drugačije jer nije lako biti stalno u zatvorenom prostoru, pogotovo jer sam ja navikao na svakodnevne i teške treninge. Upravo iz tog razloga svakog dana treniram u stanu, kako bih bio spreman kada se ova situacija završi. Pored toga, gledam filmove i serije, pratim razne emisije, ali provodim vreme i na društvenim mrežama. Oduvek sam voleo društvene igre, tako da sam u stanu već imao veliki broj njih i svako veče praktikujemo neku drugu igru.

Kako su reagovali članovi tvoje porodice, Sofija, prijatelji i kolege na ovo što ti se desilo?

– Oni mene dobro poznaju i znaju da ja nikada ne bih svesno ugrozio nekoga. Sve ovo je bio šok, kako za mene, tako i za njih, ali kao i uvek, puni su podrške. Svakodnevno sam sa njima na vezi i pokušavaju da me oraspolože. Isto važi i za Sofiju, koja se nalazi sa mnom u izolaciji.

Kakvi su ti planovi nakon izlaska iz izolacije?

– Pre svega jedva čekam da vidim svog sina i da ga zagrlim. Ja sam ovde najpre došao zbog njega, ali situacija je takva da ni njega ne mogu da vidim, tako da je to prvo što ću uraditi kada se završi izolacija. Takođe, voleo bih i da provedem neko vreme sa porodicom. Želeo bih da pomognem i svojim sugrađanima, što ću sigurno i učiniti na način koji bude najneophodniji. Isto tako jedva čekam da se vratim na teren i da sa svojim klubom nastavim tamo gde smo stali.

Pojavili su se komentari građana da bi nekako trebalo da pomogneš Srbiji. Spominju opciju da nabaviš respiratore?

– Naravno da ću pomoći, ja sam i pre pomagao i neću ni sada prestati. To što ja ne iznosim u javnost kada, kome i kako pomažem, ne znači da to i ne radim. Smatram da najhumaniji ljudi ne pomažu drugima samo pod reflektorima i kada drugi gledaju.

Da li će i na koji način sve ovo što se desilo uticati na tvoju odluku da igraš za reprezentaciju u budućnosti?

– Naravno da neće uticati. Ja sam uvek tu za svoju državu i reprezentaciju i što je najbitnije imam želju.

I za kraj, jedno sasvim posebno pitanje, na koje bi čitaoci Objektiva želeli da čuju odgovor. Da li ti i Sofija možda čekate prinovu?

– Da!

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

 

 

 

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar