Odavno nismo imali ovakvo ludo veče – Mesi spasio PSŽ, Liverpul se provukao, Šerif konačno pao!

Odigrani su svi mečevi današnjeg programa 3. kola Lige šampiona

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia / Ilustracija

GRUPA A

Fudbaleri Mančester sitija deklasirali su Klub Briž u gostima – 5:1 (2:0).

Goleadu je na isteku pola sata igre otvorio Kanselo nakon asistencije Fodena, da bi drugi gol na meču postigao Marez sa bele tačke na isteku prvog dela igre.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U nastavku je Voker dokrajčio domaćina, a u strelce se upisao i golobradi Palmer lepim pogotkom samo dva minuta nakon što je ušao u igru.

Peti gol za Siti postigao je još jednom sjajni Marez, da bi počasni gol za Briž bio delo Vakanena.

U Parizu je pretilo da se dogodi veliko iznenađenje. RB Lajpcig je stigao na Park Prinčeva bez ijednog boda posle prva dva kola.

Međutim, iako su Sveci poveli već u devetom minutu pogotkom Mbapea, Nemci su okrenuli rezultat i poveli golovima Andrea Silve u 28. i Mukielea u 57. minutu.

Tad je svojih „pet minuta“ dočekao Leo Mesi. Najpre je u 67. minutu izjednačio, a onda sedam minuta kasnije precizno izveo penal za potpun preokret – 3:2.

PSŽ se vratio na prvo mesto sa sedam bodova, jednim više od Mančester Sitija koji je ranije tokom dana isprašio Briž u Belgiji sa 5:1. Briž ima četiri boda, a RB Lajpcig je ostao bez bodova.

GRUPA B

Fudbaleri Liverpula pobedili su večeras u Madridu ekipu Atletika sa 3:2

“Redsi” su poveli u osmom minutu golom Salaha koji je predriblao nekoliko igrača Atletika i šutirao sa ivice kaznenog prostora. Pet minuta kasnije odbijena lopta je stigla do Keite na ivici šesnaesterca koji je bez oklevanja šutirao iz prve i primirao Oblaka da ponovo vadi loptu iz mreže.

Atletiko se, ipak, brzo vratio u meč. Koke je u 21. minutu šutirao, a loptu je gol skrenuo Grizman, koji je 14 minuta kasnije prošao kroz odbranu i preciznim šutem savlado Alisona i izjednačio na 2:2.

Francuz je na početku drugog poluvremena postao tragičar, pošto je u 52. minutu dobio direktan crveni karton pošto je nogom u glavu udario Roberta Firmina.

Nakon toga nije bilo velikih uzbudjenja sve do 76. minuta kada je Mario Ermoso skrivio penal i omogućio Salahu da donese vodjstvo Liverpulu.

Liverpul je prvi na tabeli sa maksimalnih devet bodova, dok je Atletiko drugi sa četiri, koliko ima i Porto koji je večeras na svom terenu pobedio Milan sa 1:0 golom Luisa Dijasa u 65. minutu.

GRUPA C

U Istanbulu smo videli duel Bešiktaša i lisabonskog Sportinga, koji je na kraju ubedljivo trijumfovao sa 4:1 (3:1).

Koateš je već u 15. minutu načeo domaćina, a desetak minuta kasnije izjednačio je Larin.

Da je raspoložen za golove Koateš je demonstrirao novim pogotkom nakon svega tri minuta, a Sarabija je u finišu prvog poluvremena i definitivno stavio tačku na meč.

Konačnih 4:1 postavio je Paulinjo u 89. minutu susreta.

Ovo je bila prva pobeda Sportinga ove sezone u Ligi šampiona i sa tri boda zauzima treće mesto, dok je Bešiktaš nastavio da niže poraze i nalazi se na začelju tabele bez ijednog boda.

Ajaks je ubedljivim rezultatom na svom terenu savladao Borusiju iz Dortmunda4:0, a pravo je čudo kako u mreži gostujućeg tima nije završila još neka lopta.

Holanđani su poveli već u 11. minutu kada je Dušan Tadić izveo sjajan slobodan udarac, a na putu ka golu, loptu je zakačio Rojs i uspeo da matira svog golmana.

Blind je u 25. minutu povećao na 2:0, a do trećeg gola Ajaks je stigao u 57. minutu, kada je Antoni dobio loptu na desnoj strani, lepo se namestio i sjajno pogodio dalji ugao. Konačni rezultat postavio je Ale u 72. minutu utakmice.

GRUPA D

Fudbaleri Intera savladali su na svom terenu tim Šerifa sa 3:1 (1:0) i ostvarili prvi trijumf u Ligi šampiona.

Samo jedan bod imali su neroazuri iz prve dve utakmice, pa su protiv moldavskog šampiona imali imperativ pobede. U tome su i uspeli, ali ne tako ubedljivo kao što rezultat govori.

Inter je poveo u 34. minutu, kada je Edin Džeko iskoristio asistenciju Vidala i doneo prednost domaćinu na “Meaci”.

Ipak, gosti su pokazali da nisu bez razloga na prvom mesti na tabeli, pošto su preko Sebastijana Tila izjednačili u 52. minutu.

Inter je vrlo brzo, šest minuta kasnije, ponovo poveo, ovoga puta Džeko se revanširao Vidalu, a Čileanac zatresao mrežu Šerifa.

Konačan rezultat postavio je Stefan De Fraj u 67. minutu.

U drugoj utakmici Real je ubedljivo savladao na gostovanju ekipu Šahtjora 4:0.

Kraljevski” klub do prednosti u Kijevu došao je u finišu prvog poluvremena, kada je Krivcov postigao autogol.

U nastavku su stvari u svoje ruke preuzeli Brazilci – Vinisijus je postigao dva brza gola u 51. i 56. minutu, da bi u 65. asistirao Rodrigu.

Konačan rezultat postavio je Karim Benzema u finišu meča, a gol je mnogo značio Francuzu kome je danas počelo suđenje za ucenu nekadašnjeg saigrača Metjua Valbuene.

Šerif je i dalje prvi na tabeli sa 6 osvojenih bodova, koliko ima i Real, Inter je treći sa 4, dok je Šahtjor poslednji sa jednim bodom.

U narednom kolu, Inter gostuje kod Šerifa u Moldaviji, dok Real na svom terenu dočekuje ekipu Šahtjora.

LŠ: Siti i Sporting cepali mreže, 11 golova na dve utakmice – ne pamti se ovakvo ludilo!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar