Modrić se na sav glas usprotivio Mundijalu na svake dve godine: Ne bih to voleo, ali ko nas išta pita?

Uprkos protivljenju brojnih fudbalera, trenera, UEFA, navijača, klubova, svetska fudbalska kuća i dalje ne odustaje od ideje da organizuje Mundijal znatno češće nego do sada

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/Stuart Franklin/POOL

Fudbaler Real Madrida Luka Modrić rekao je da ne bi želeo da se Svetsko prvenstvo održava na svake dve godine, što je predložila FIFA i već preduzela određene mere povodom toga.

– Za mene Svetsko prvenstvo na svake dve godine nema smisla. Mundijal je poseban upravo zato što je to događaj koji se održava na svake četiri godine – rekao je Modrić na konferenciji za novinare u Kijevu, prenela je Hina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ne bih voleo Svetsko prvenstvo na svake dve godine. Ali, kao što ste vi (novinari) rekli, nas ne pitaju puno za mišljenje – dodao je Modrić.

Uprkos protivljenju brojnih fudbalera, trenera, UEFA, navijača, klubova, svetska fudbalska kuća i dalje ne odustaje od ideje da organizuje Mundijal na dve godine. Trenutno sprovodi studiju izvodljivosti o praktičnosti organizovanja turnira u tom vremenskom razdoblju. Modrić se osvrnuo i na nagađanja da je njegov saigrač Karim Benzema jedan od glavnih kandidata za Zlatnu Loptu.

– Postoji nekoliko kandidata koji mogu da pobede. Za mene je Karim jedan od njih. Zaslužio je to zbog ovogodišnjih igara, ali i zbog toga kako je igrao poslednjih godina. Osim toga, osvojio je Ligu nacija sa Francuskom i to je važno u glasanju – istakao je Modrić, koji je očigledno zaboravio da je Žoržinjo s Italijom postao prvak Evrope, kao i s Čelsijem, dok je Ngolo Kante osvojio Ligu šampiona s tim istim timom, ali i Ligu nacija s Francuzima. Nažalost, verovatno zbog marketinga, i ove godine se govori o mogućnosti da nagrada ode u ruke Lionela Mesija, pa čak i Kristijana Ronalda.

Real će u utorak od 21 čas u Kijevu igrati protiv Šahtjora, u okviru trećeg kola Lige šampiona.

– Pred nama je vrlo važna utakmica. Pogotovo jer smo poslednju izgubili kod kuće. Nemamo više prostora za greške. U utakmicu ;​​moramo da udjemo kao Real Madrid, sa samopouzdanjem i snagom. U poslednje tri utakmice nismo bili na najboljem nivou, ali reprezentativna pauza nam je dobro došla. Spremni smo da odigramo dobru utakmicu”, dodao je Modrić. “Kada igrate za Real Madrid, morate da se naviknete na kritike. Ako pobedite, sve ide odlično, ali kada nam se dogode rezultati kao u poslednje tri utakmice, počinju sumnje jesmo li na dobrom nivou ili nismo. Ne brinemo puno, verujemo sebi i svojim kvalitetima – rekao je Modrić.

Real Madrid je drugi na tabeli Grupe D sa tri boda, a prvi je Šerif sa šest. Šahtjor i Inter imaju po jedan.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar