Srbin iz Genta koji je već gostovao u Humskoj: Ne plašimo se Beograda, jedva čekamo da vidimo “grobare”

- Razlikuju se okolnosti. Tada se igrala samo jedna utakmica, bile su kvalifikacije, znali su crno-beli da bi svaka greška mogla da ih košta i zato su delovali za nijansu opreznije - rekao je bivši igrač Rige s kojom je prošle sezone bio gost na crno-beloj strani Topčiderskog brda

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto©

Bivši fudbaler letonske Rige Darko Lemajić, koji je prošlog leta već igrao protiv Partizana u kvalifikacijama za Ligu Evrope, oglasio se pred novi susret koji ga čeka u Humskoj ovog četvrtka, kad će (možda, zavisi od stanja povređenog lista) predvoditi svoj novi klub Gent u okviru 3. kola Lige konferencija.

– Počeo sam da treniram nedavno, pošto sam sanirao povredu lista. Definitivno dolazim u Srbiju. Sad, da li ću početi, odlučiće trener – rekao je Lemajić za MOZZART Sport pre nego što se prisetio prethodnog duela protiv Partizana.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Crno-beli su kao domaćini stigli do tesne pobede nad Lemajićevom prošlogodišnjom ekipom golom Bibarsa Natha sa bele tačke.

– Razlikuju se okolnosti. Tada se igrala samo jedna utakmica, bile su kvalifikacije, znali su crno-beli da bi svaka greška mogla da ih košta i zato su delovali za nijansu opreznije. Sad im je ekipa bolja, demonstriraju najkvalitetniji fudbal u poslednjih nekoliko godina, izgledaju skladno i to se vidi po rezultatima. Favoriti su. Bar u ovom beogradskom duelu. Dao bih im blagu prednost, jer će uz sebe imati navijače, prednost domaćeg terena u ovakvim okolnostima zna da bude od velikog uticaja – poručio je Lemajić i dodao:

– Uverio sam se da Partizan raspolaže ogromnim “arsenalom”. Rezultati na tri fornta pokazuju koliko je dobar. Cela ekipa maltene daje golove. Da, prednjači Rikardo Gomeš, ali pogađaju i Lazar Marković, Kvinsi Menig, vezisti, štoperi, čak i bekovi… Rikardo je dao više golova nego što je odigrao utakmica u prvenstvu, Natho drži sredinu terena, trener Aleksandar Stanojević ih je „namestio“ i sad izgledaju baš kako bi trebalo.

Partizan i Gent posle dva kola imaju po šest bodova i posle ovog duela biće jasno ko je favorit za lidersku poziciju grupe B, koja bi donela direktan plasman u osminu finala, odnosno zaobilaženje potencijalnog duela u 1/16 sa timovima koji budu trećeplasirani u Ligi Evrope.

– Siguran sam da će utakmica biti sjajna. Nismo ekipa koja se brani, niti je naš stil da stanemo pozadi i čekamo kontre, svi u klubu zahtevaju napadačku postavku. Neće ni Partizan, pogotovo na svom terenu, da se povuče. Zato očekujem otvoren duel, pogotovo što pobednik grupe direktno ide u osminu finala, a crno-beli i mi smo pokazali u uvodna dva kola da nas to zanima. Niko od čelnika nije postavio granicu dokle bi trebalo da doguramo u Evropi, međutim, prvi cilj je da se prođe u nokaut fazu. Neće biti lako nama, ali ni Partizanu.

Nekadašnji fudbaler Inđije i Napretka ima iskustva igranja pred navijačima Partizana, pa je pred put u Beograd objasnio saigračima šta ih čeka.

– Ne, niko se ne boji dolaska u Beograd. Naprotiv, znatiželja igrača Genta usmerena je u pravcu ambijenta kakav “grobari” mogu da kreiraju. Slušali su dosta o “večitom derbiju”, gledali snimke, raspitivali se o toj strasti i zato su me nekoliko puta pitali šta mogu da očekuju. Neki su jedva čekali da se oporave od sitnih povreda samo da ne bi propustili gostovanje na stadionu u Humskoj, da se lično uvere u vezu navijača i igrača Partizana.

Napadač je na kraju poručio da bi voleo da bude strelac na stadionu u Humskoj, ali da je najvažnije da njegova ekipa ostvari dobar rezultat.

– Tokom praćenja utakmica Partizana, više sam bio koncentrisan na napad, ali sam shvatio da crno-beli primaju malo golova, da im je odbrana uigrana, da čak i štoperi umeju da budu strelci. Bilo ko da počne od naših napadača imaće izazovan zadatak, jer su Igor Vujačić i Siniša Saničanin dobar tandem, reprezentativci svojih zemalja. Nisam opterećen hoću li ih matirati. Bilo bi lepo, ali uspeh ekipe stavljam ispred ličnog – zaključio je Darko Lemajić.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs, Mozzartsport

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar