Đoković iz Beograda obradovao navijače, pa ih odmah i zabrinuo: Ovo je njegov stav o odlasku u Melburn!

- Za sada planiram da igram Pariz, Završni masters u Torinu i Dejvis kup - rekao je Nole o onome što je zacrtao do kraja sezone, pa je odmah progovorio i o narednoj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/PETER FOLEY

Mnogo se priča oko pravila koja će navodno važiti pred naredni Australijan open, koji bi trebalo da bude održan krajem januara, ali sa ogromnim restrikcijama.

Posebno je najavljeno da će nevakcinisanim teniserima biti zabranjeno da uopšte dolaze u Melburn, pa je onda rečeno da će moći da dođu, ali pod istim uslovima kao prošle godine, što znači da bi svako u čijem avionu bude ijedna zaražena osoba morao da ide u karantin na 14 dana (a to znači i gubljenje dve nedelje od treninga sa lopticom i rekretom).

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tim povodom, oglasio se i Novak Đoković koji se trenutno sprema za naredne turnire u svom Beogradu. Kako sam kaže, što će umnogome obradovati mnoge njegove navijače, nastupaće na još tri događaja do kraja sezone, što su samo retki optimisti očekivali.

– Za sada planiram da igram Pariz, Završni masters u Torinu i Dejvis kup. To mi je raspored do kraja sezone. U Beogradu bi trebalo da budem do kraja nedelje, a onda ću nedelju dana pred takmičenje u Bersiju da odem iz Srbije kako bih se više posvetio treninzima i pripremama. Za sada, sigurno ću biti u Beogradu do kraja nedelje jer mi i deca idu u školu ovde i Stefanu je rođendan za nekoliko dana, pa ćemo to ovde proslaviti sa familijom – otkrio je Nole.

Međutim, onda je zabrinuo navijače, rekavši da “nije siguran hoće li uopšte ići u Australiju”, iako je odbio da priča o tome da li je ili nije vakcinisan.

– Pratim situaciju oko Australije i koliko sam razumeo konačna odluka Vlade Australije i Tenis Australije biće za dve sedmice, znači to je prva ili druga nedelja novembra. Ne verujem da će se nešto mnogo menjati uslovi u odnosu na ono što već znamo. Kao što je to bio slučaj i ove godine, biće dosta nekih restrikcija. Ono što sam čuo od svog menadžera koji je u direktnom kontaktu sa ljudima iz Federacije Australije jeste da oni pokuašvaju da poboljšaju uslove za sve. I za one koji su se vakcinisali i za one koji nisu – smatra Đoković za Blic.

Smeta Novaku i što se njegove kolege tenisere niko ne pita za mišljenje. I samim tim, zbog te opšte konfuzije, ni on nije siguran da li će u januaru biti u Melburnu.

– Glavni problem je taj, što ako ste u avionu sa osobom koja je pozitivna, bilo da ste vakcinisani ili ne, automatski morate da idete 14 dana u sobu. To se desilo i Viktoru Troickom u januru ove godine. Ne samo njemu, već i 70 igrača je moralo u karantin. Sa dosta igača sam razgovarao i to je nešto što je svima ostalo u lošem sećanju. Voleo bih kada bi se igrači malo više udružili, da li kroz PTPA ili nešto nezavisno ili kroz ATP ili VTA, samo da na neki način i mi budemo relevantni u nekom procesu odlučivanja. Sada, osećam da se igrači uopšte ne pitaju ni za šta. Što se ne razlikuje mnogo od prošlosti kako su se stvari radile, ne samo za Australiju nego uopšte za mnoge drue turnire, da ne ulazim sada u detalje. Ne znam da li ću ići u Australiju, ne znam šta se dešava. Trenutno, situacija uopšte nije dobra.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs, Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar