Obradović pred gostovanje Hamburgu: Ekipa se još navikava na mene i ja na njih

Moramo da budemo spremni da zaustavimo njihove najbitnije igrače koji dosta kreiraju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Košarkaši Partizana gostuju u utorak u okviru 1. kola grupne faze Evrokupa nemačkom Hamburgu.

Ovaj klub nije puno poznat u javnosti, ali trener crno-belih Željko Obradović je uradio analizu i skautirao protivnika sa svojim saradnicima i jasno je šta želi od svojih igrača.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Napravili smo dublju analizu i gledali snimke utakmica, jasno je da ćemo za protvnika da imamo tim koji igra izuzetno agresivnu košarku. Pokušava čak i posle primljenog koša da trči i to je glavna odlika Hamburga. Bez ikakve dileme moramo da svedemo njihov broj ubačenih poena iz tranzicije na minimum, da budemo svesni da je to tim koji igra izuzetno agresivnu odbranu svih 40 minuta s presingom, moramo da budemo spremni na to. Moramo da budemo spremni da zaustavimo njihove najbitnije igrače koji dosta kreiraju, ali i pogađaju”, izjavio je Željko na treningu pred put u Nemačku i dodao:

– S obzirom da je prva utakmica, ima posebnu draž. Novo je takmičenje, vidim kod igrača veliku želju na treningu otkako smo se skupili, da radimo jako i s te strane ne mogu da imam zamerki. Može da ih bude čak i kada se odigra najbolja utakmica. Nastojaćemo da što duže imamo koncentraciju. U ovih nekoliko utakmica koje smo odigrali u ABA ligi bilo je dosta dobrih stvari, ali i nekih loših. Sve je to negde normalno jer se ekipa još navikava na mene i ja na njih. Sve je to proces koji traje i za koji je potrebno vreme – zaključio je Obradović.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar