MVP Jokić ponovo napada tron: Poslednja šansa za Lebrona, Golden Stejt se vraća na šampionski kolosek!

Mnogo se očekuje od Lejkersa, ali prete i ostali timovi na Zapadu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RONALD MARTINEZ / Getty images , Wally Skalij/Los Angeles Times / Shutterstock Editorial , C. Morgan Engel / Getty images / Profimedia

U noći između utorak i srede počeće nova sezona najjačeg košarkaškog takmičenja na svetu, to jest NBA lige.

Juče smo vam preneli neka očekivanja, koja se tiču Istočne konferencije, a danas obrađuje zapadnu obalu SAD.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prošle godine se sticajem oklonosti do samog finala popela ekipa Finiksa, a ove godine biće im mnogo teže da ponove taj uspeh.

Juta Džez

Iz sezone u sezonu ekipa iz Solt Lejk Sitija igra sve bolje i bolje u regularnog delu sezone, a mnogi predviđaju da će tako biti i ove godine.

Donovan Mičel izrasta u pravu zvezdu ne samo tima, već kompletne lige, dok odbranu na svojim leđima drži Rudi Gober.

Prošle godine su bili prvi na kraju sezone, pa nam ostaje da vidimo hoće li uspeti da ponove taj uspeh ili će neko biti bolji.

Finiks Sansi

Svakako bez bilo kakve dileme najveće iznenađenje prošle sezone. Niko ni u snovima nije mogao da pretpstavi da će se domoći NBA finala, gde su mora se priznati lagano poraženi.

Ova sezona će biti pravi test mogućnosti tima iz Arizone. Sansi sada ulaze u godinu nakon što su došli do finala, lider u liku Krisa Pola ima 36 godina i veoma je blizu kraja svoje karijere.

ž

Tu su mladi nosioci tima, Devin Buker i Deandre Ejton, ali videćemo koliko će napraviti ekipa Sansa sada kada svi od njih očekuju čuda.

Denver Nagetsi

Nema sumnje da bi ovo mogla da bude godina u kojoj će Denver napraviti nešto, a jedan od razlog je MVP NBA lige, Nikola Jokić.

Mnogo će zavisti od srpskog centra u Nagetsima, čini se da nije kompletan tim skolopljen oko njega, prosto nedostaje još nekoliko dobrih šutera.

Ipak, čini se da uprava tima iz Kolorada gradi svoju veliku trojku oko Jokića, Mareja i Porter Žuniora. Videćemo hoće li im doneti benefit ove sezone ili će nešto uskoro morati da se menja.

Los Anđeles Klipersi

Naravno mnogo će zavisiti od zdravstvenog stanja Kavaja Lenarda, koji će u novu sezonu NBA lige ući sa povredom, tako da Klipersi neće od početka računati na njega na maksimumu.

Ima tim iz Los Anđelesa dubok roster, koji bi mogao da im pomogne da ostanu u trci za plej-of, ali čini se da postoji previše iskusnih igrača.

Zbog snage ostalih timova na Zapadu, čini se da bi Klipersi mogli da naprave nešto više ove sezone samo ako bi svi bili zdravi gotovo čitave sezone.

Dalas Maveriksi

Jasno je da Dončić izrasta u velikog igrača, a još prošle sezone je potvrdio da će on biti lider Mavsa u godinama koje slede.

Ipak, osnovni problem Dalasa jeste da ne postoji taj drugi igrač, pošto Kristaps Porzingis nije opravdao očekivanja i mnogi veruju da bi u toku sezone mogao da napusti ekipu.

Zbog toga je neophodno da se tim dodatno unapredi da bi pomoga Dončiću, koji gotovo sam nosi čitavu franšizu na svojim leđima.

Portland Trejlblejzersi

Ogroman problem za ekipu, koju sa klupe od ove sezone predvodi Šonsi Bilaps jeste činjenica da postaje jasno da Lilard hoće da napusti Portland.

Već mesecima se spekuliše o potencijalnom trejdu, koji bi dugogodišnju zvezdu Trejlblejzersa odveo iz tima, a čini se da bez njega ovaj kolektiv ni ne postoji.

Tim se nije previše menjao tokom leta zato ne treba očekivati ništa specijalno od Portlanda, osim ako ne dođe do već pomenutog odlaska Lilarda, tada bi tek moglo da postane zanimljivo.

Los Anđeles Lejkersi

Prošle godine su ozbiljno podbacili, ali mora se reći da su dobar deo igara propustile dve najveće zvezde tima Lebron Džejms i Entoni Dejvis.

Tokom leta je u tim stigao Rasel Vestbruk sa kojim “jezeraši” formiraju jednu veoma interesantnu, ali i riskantnu veliku trojku.

Nema sumnje da će Lejkersi biti jedni od glavnih favorita na Zapadu, ali nam ostaje da vidimo hoće li Lebron doći do još jedne titule.

Memfis Grizlisi

Čini se da će glavni fokus Memfisa ponovo biti razvoj mladih igrača, koje predvodi već sada fenomenalni Dža Morent.

Prošle sezone su se domogli plej-ofa, ali to je rezultat žestokog rada sa igračima, kog im neće nedostajati ni ove sezone.

Realno je očekivati da ekipa predvođena Morentom, Bruksom i Džekson Džuniorom može ponovo da uđe među osam najboljih, ali ne treba se iznenaditi u slučaju da budu ispod crte.

Golden Stejt Voriorsi

I prošle sezone se mnogo očekivalo od Voriorsa, ali je povreda Kleja Tompsona odložila povratak bivšeg šampiona u plej-of.

Ovoga puta ekipa dolazi kompletna i nikad spremnija da pokaže da još uvek nije za “staro gvožđe”. Svako presudan faktor je zdravlje igrača.

Upravo ova sezona bi mogla da bude poslednji ples Karija, Tompsona i Grina, pre svega zato što svi ulaze u godine i nije realno očekivati da u budućnosti naprave nešto više.

San Antonio Sparsi

Na osnovu odluka koje su napravili preko leta postaje jasno da legendarna franšiza od ove sezone kreće u ozbiljan “rebilding”.

Ekipu Sparsa su napustili Demar Derozan i Peti Mils, tako da sada glavna snaga postaje mlado jezgro tima.

Izgleda kao da Greg Popovič dosta očekuje od Dežonta Mareja, koji bi mogao da izraste u pravog lidera ekipe ove sezone. Od Sparsa prosto ne treba očekivati ništa epohalno.

Nju Orleans Pelikansi

I pored toga što je tim iz Luizijane imao verovatno najbolje mlado jezgro u ligi prošle sezone, oni to uopšte nisu dobro iskoristili.

Trejdovanje Lonza Bola bi u najavi mogao da bude izuzetno loš potez, jer su tako izgubili sjajnog pleja za budućnost.

Zajon neće započeti ni ovu sezonu zbog povrede, koja je rezultat prekomerne težine sa kojom se muči od dolaska u ligu. Imaju kapacitet za čudo ove sezone, ali ne i nekog ko bi to uobličio da liči na nešto.

Sakramento Kingsi

Kingsi su mnogo puta u prethodnih nekoliko sezona pokazali da na njih ne treba ozbiljno računati kada je u pitanju borba za plej-of.

Ove sezone bi stvari mogle da budu drugačije, zato što se čini da je tim konačno na unutrašnjem nivou dostigao određenu hemiju, a sada su potrebna pojačanja.

Prosto se čini da Foks, Hild i Halibarton teško mogu da iznesu ovu sezonu bez povreda i da tako povuku ekipu u plej-of. Jednostavno rečeno nešto nedostaje Sakramentu, ali niko ne zna šta konkretno.

Minesota Timbervulvsi

Timski duh je nešto što ne može da povežemo sa ekipom Minesote, koja muku muči sa ovim faktorom, koji je presudan da bi ekipa dobro funkcionisala.

Ni brojne promene na klupi i svlačionici do sada nisu donele ništa dobro Timbervulvsima, a nema naznaka da će se nešto promeniti.

Loše sezone i užasne rezultati bi uskoro mogli da iz kluba oteraju i prvu zvezdu Karla Entoni-Taunsa, koji će izgubiti strpljenje kad-tad.

Oklahoma siti Tanderi

Mladost je najveća slabost Oklahome u narednoj sezoni, ali bi upravo ovaj faktor mogao da postane najveća snaga tima kroz par godina.

Šej Gildžis-Aleksander polako, ali sigurno izrasta u lidera ekipe, ali u kolektivu prosto nedostaje iskustvo, koje će svi steći na teži način.

Za Tandere igra i naš Aleksej Pokuševski, kome bi ovog mogla da bude prilika za korak unapred, ali u globalu od Oklahome treba očekivati borbu za nove pikove.

Hjuston Roketsi

Zbog silinih rotacija i izmena u ekipi, Roketsi su prošle sezone završili na poslednjem mestu Zapada, ali bi ove sezone to moglo da bude drugačije.

Uspeo je Hjuston da kao drugog pika na nedavno održanom draftu dobije Džalena Grina, koji bi mogao da predvodi ovaj tim u narednim godinama.

Ipak, Roketsi su još prošle godine počeli da procesom izgradnje novog tima tako da bi ove sezone mogli da naprave blahi iskorak sa krajnjeg začelja.

Piše: Jovan Jovanović

BONUS VIDEO:

Ogroman udarac za Irvinga: Ako se ne vakciniše izgubiće više od 200 miliona dolara!



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar