Stari domaći lek koji čisti telo od otrova, jača imunitet i pomaže kod mršavljenja (RECEPT)

Napitak se konzumira 5 do 10 minuta pre doručka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Ukoliko želite da se zaštitite od virusa i ojačate imunitet, smokve moraju da budu nezaobilazan deo vaše ishrane.

Smokve su veoma zdrave, i to ne samo kada su sveže, već i osušene. Smokve su korisne i lekovite za naše zdravlje. One mogu bukvalno da obnove celo naše telo, blagotvorno deluje na naš organizam.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Smokve se smatraju najboljim po svojim korisnim svojstvima, čiji su plodovi svetložute boje. Tokom procesa sušenja, količina proteina u smokvama se povećava na 3-6 odsto, a šećera na 50-70 odsto, dok sveže smokve sadrže samo: 1 odsto proteina i 15-20 odsto šećera.

Suve smokve mogu umnožiti energiju koju proizvodi naše telo, poboljšati raspoloženje, efikasnost i mentalnu aktivnost.

Suve smokve sadrže ogromnu količinu vlakana i to vam omogućava da dugo zadržite osećaj sitosti, poboljšava rad gastrointestinalnog trakta. Suve smokve bogate su hranljivim materijama poput kalijuma, magnezijuma, gvožđa, kalcijuma i vitamina B. Visok sadržaj pektina u smokvama čini ga efikasnim za zarastanje vezivnog tkiva, a posebno za povrede zglobova i kostiju.

Foto: Shutterstock, ilustracija

Takođe, suve smokve imaju sposobnost da značajno povećaju antioksidativno delovanje krvne plazme, a supstanca rutin pomaže u jačanju zidova kapilara i promoviše aktivniju apsorpciju vitamina C.

Suve smokve su dobre protiv zatvora i odličan su laksativ. Svakodnevno konzumiranje smokvi smanjuje rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti.

Predlažemo vam stari recept koji se hiljadama godina koristio za ozdravljenje tela, za poboljšanje fizičkih i mentalnih sposobnosti i za lečenje mnogih bolesti.

Ovaj lek pomaže u poboljšanju varenja, pomaže u gubitku težine i uklanjanju toksina iz tela. Bogat je kalcijumom i kalijumom koji jača srce i krvne sudove. Odlično za poboljšanje kože i tena. Pomaže u jačanju imunološkog sistema i ubrzavanju metaboličkih procesa.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

20 komada suvih smokvi
maslinovo ulje.

Priprema:

Uzmite 20 suvih smokava, prepolovite ih i stavite u teglu. Zatim dodajte maslinovo ulje tako da smokve budu potpuno prekrivene i još 0,5 – 1 cm na vrhu. Stavite teglu u frižider 40 dana.

Kako se koristi:

Konzumirajte pola smokve i 1 kašičicu ulja od 5 do 10 minuta pre doručka. Konzumirajte dok se sadržaj cele tegle ne iskoristi. Odmah ćete osetiti lekovito dejstvo ovog leka. Ovaj tretman se može ponoviti 2-3 puta godišnje.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar