Stanković otvorio dušu: Zvezda je za mene mnogo više od fudbalskog izazova!

Dotakao se mnogih tema, ali je povratak u voljeni klub bio u fokusu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: FK Crvena zvezda

Napravio je Dejan Stanković velike rezultate za kratko vreme na klupi Crvene zvezde, zbog čega je privukao pažnju stranih medija.

On je u razgovoru za poznati “Tutomerkato” pričao u svojoj odluci da posle tolikog godina dođe ponovo u Beograd.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Kao prvo, posle 22 godine sam se vratio kući. Žena i deca su ostali u Milanu, Filip sada živi u Amsterdamu pošto je prešao u Volendam. Nije jednostavno ali i sada osetim uzbuđenje kada pomislim da sam se vratio ovde. Dete koje je nekada skupljalo lopte Mihajloviću, Jugoviću, Savićeviću i celoj toj generaciji zvezda koje su osvojile Kup evropskih šampiona i uspisali se najvećim slovima u istoriju ove zemlje. Imao sam sreće da budem dete tih godina, da kasnije zaigram za Zvezdu, da postanem najmlađi kapiten, da osvajam trofeje… Otišao sam veoma brzo, sa 19 godina, ali do tada sam naučio šta znači braniti boje Crvene zvezde. To je nešto što vam ostane tetovirano pod kožom za sva vremena. Moja najveća pobeda je da sam sada svaki dan opet u mojoj kući gde je sve počelo. To je za mene mnogo više od fudbalskog izazova – rekao je Dejan Stanković.

Usledilo je pitanje u trenerskom poslu, tačnije šef struke šampiona Srbije je upitan da li je planirao da se bavi tim poslom.

– Iskreno, nisam. Uvek sam pokušavao da predriblam tu ideju da postanem trener. Ali sada uživam svakog dana u ovom sjajnom klubu i sa ovom spektakularno dobrom grupom momaka. U decembru će biti dve godine da sam ovde i za to vreme sam imao nula problema. Mogu za sebe da kažem da sam srećan čovek. Imamo i bravurozan stručni štab u kojem su i trojica italijanskih momaka: Điđi Brivio, Vinćenco Saso i Federiko Panonćini. Ne plaše se da mi kažu kada nešto pogrešim i sjajno su se navikli na ovdašnji stil života u Zvezdi i Beogradu.

Ne krije Stanković da posao trenera Crvenezvezde nosi veliku dozu pritiska i da nije lako biti na toj poziciji.

– Naravno da postoji pritisak. Svaki trener ga ima. Ja sam mlad trener a Zvezda je jedan od najvećih klubova Balkana i taj pritisak vidite po mojoj sedoj bradi… Ko živi ovde, zna šta je Crvena zvezda. Beograd je poseban grad sa dva velika kluba koji se svake godine bore međusobno za trofeje i imaju bogatu istoriju iza sebe. Trener Zvezde zna da kada izabere startnu postavu, odmah će biti pod lupom onih koji pitaju zašto igra ovaj i zašto ne igra onaj. Znate kako je sa onima koji rade na aerodromima u kontroli leta čije godine radnog staža se računaju duplo. E tako je i sa trenerskim poslom u Zvezdi. Ali to je normalno i naviknut sam. Znao sam to kada sam prihvatio ovaj poziv, ali sve ovo je jedan lep i veliki izazov.

Italijani su fascinirani večitim derbijem, pa je zbog toga Stanković upitan da li je najvažnije pobediti Partizan.

– Kao i svake godine… Istina je da smo trenutno iza Partizana na tabeli, ali biće to duga i neizvesna borba. Imamo dva boda manje, ali nastavljamo trku, jer zaslužujemo to mesto u Evropi koje jurimo. Uz sav respekt prema Partizanu, mi već petu godinu igramo grupnu fazu evrokupova. Leto je za nas najveći stres! Kada svi odmaraju i pripremaju se, mi igramo kvalifikacione utakmice od kojih zavisi život ovog kluba. Evropa donosi klubu novac i sponzore. Bez toga, ulazimo u probleme. Nije normalno da najvažnije utakmice u sezoni igramo u julu i početkom avgusta?! Ali radimo na tome da poboljšamo koeficijent. Sada smo 12. u Evropi, a ako budemo 11, jedna ekipa će imati direktan plasman u Ligu šampiona. Težimo ka tome da to budemo mi.

Naravno, mediji u Italiji nisu mogli da izbegnu najveći trenerski izazov Dejana Stanković, a to je dvomeč sa Milanom.

– Kada se prisetim tog dvomeča, mogu da pričam o njemu sa velikim zadovoljstvom. Izašli smo na teren ponosno i uzdignute glave, i odigrali dve odlične utakmice. Pogotovo onu u Milanu sa desetoricom. U redu, oni su jači. Dosta jači, ali sam ponosan kako smo odigrali. Da smo imali malo više sreće u žrebu, mogli smo da doguramo još dalje i da se tamo sretnemo sa Milanom.

BONUS VIDEO:

Najveći promašaj u istoriji Zvezde našao novi klub: Za ovaj tim ni okoreli kladioničari nisu čuli (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar