HRVATSKI ISTORIČAR se oglasio o KiM! Spomenuo 1389. godinu, pa svim Srbima poručio: Evropa će se TRESTI

Njegovu objavu prenosimo u celosti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia, YouTube/Printscreen

Hrvatski istoričar Goran Šarić oglasio se povodom dramatičnh događaja na Kosovu i Metohiji.

On je na Fejsbuku napisao status pod naslovom “Srbi, ne dajte Kosovo ni po koju cenu” u kojem objašnjava zašto su Kosovo i Metohija važno ne samo za Srbe, već za svakog Evropljanina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Njegovu objavu prenosimo u celosti:

– Kosovo – bitka bez iluzija” – tako je svoju knjigu iz 1989. naslovio najveći živi hrvatski novinar, Darko Hudelist. On je dobro uočio da uz pojam “Kosovo”, uvek ide i reč “bitka”. Kosovo je bitka. Bitka koja traje vekovima. Smrtonosna borba oko Kosova traje od pamtiveka.

Kosovo je metafora bitke koja se odvija u svakom od nas. Svaki čovek u svom životu ima onu tačku sa koje nema nazad. Ako nema granicu svog dostojanstva, onda nije čovek. Zato su Srbi u Mitrovici vikali: “Odavde nema nazad!” Nije bilo ni 1999. kad je sila 600 puta moćnija od Srbije jurišala na Kosovo. Kada su Zapad, Amerika, Velika Britanija i EU bacali svoje “humanitarne bombe” na Srbiju.

Nema ni sad, pogotovo sad, kad se taj Zapad raspada. Kad se u Americi, “oazi demokratije”, provaljuje u Kongres u Vašingtonu. Kad u Velikoj Britaniji Englezi prate cisterne i tuku se oko benzina. Kad se cela zapadna Evropa trese od straha hoće li se uskoro tresti od hladnoće.


Kosovo je zavet generacija. Ne slušajte soroševsku bratiju u Srbiji koja vam kaže da se za Kosovo ne isplati ginuti. Metroseksualcima se ne isplati ginuti za Kosovo. Isplati se čekati da Albanci dođu do Beograda.

Kosovo se tiče svakog čoveka u Evropi. Zato od tuda i može krenuti rat, kao u filmu “Blue Circle” snimljenom još pre 40 godina, u kojem treći svetski rat počinje na tromeđi Srbije, Albanije i Bugarske.

Godine 1389. Kosovo je bilo centralna tačka prodora islama u Evropu. I danas je to centralna tačka prodora militantnog islamizma od kojeg se Evropa ne može zaštiti. Ali su Srbi pružili otpor. I mačem i važnije, svešću. Pitao sam prijatelja, vodećeg hrvatskog geopolitičkog analitičara o događajima na Kosovu, rekao mi je: “Srbi, ne dajte Kosovo ni pod cenu rata!”

Legenda kaže da su neposredno pre Kosovskog boja upaljene dve sveće. Jedna za cara, druga za caricu. Sveće nisu izgorele do kraja. Jer Kosovski boj nije bio završen. Izgoreće kad dođe vreme.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (9)

  1. SRBI moraju da budu složni da se suprotstave bedno mizernoj grupi ljudi koja na najprimitivniji način vređa Predsednika Srbije (koji je uspeo da podigne zemlj nego i jedan drugi do sada) i naravno KOSOVO OSTAJE SRPSKO

    Odgovori
  2. U ovom coveku tece srpska krv a takodje u svim slovenskim narodoma u Evropi ! Svi ostali narodi u Evropi su dodjosi kada je bila NAJEZDA MONGOLA I DRUGIH AZIJSKIH NARODA I NARODA SA OSTRVA OKO EVROPE! ISTORIJSKA CINJENICA DA SU SAMO SRBI PRAISTORIJSKI NAROD EVROPE AKOLEVKA CICILIZACIJE SRBIJA TJ. KOSOVO I METOHIJA.Zato svakom preporucujem da nauce SRPSKU I EVROPSKU ISTORIJU OD PRAISTORIJE DO DANAS!

    Odgovori
  3. Nasa Sveta Srpska Zemlja KIM nemaju cenu, okupatora treba pobediti po svaku cenu, ali pod hitno sa domacim izdajnicima rascistiti pre odsudne bitke, toliko izdajnika u Srbiji nisam nikada video, to se pitanje hitno mora resiti ne resavati, jer napad na Predsednika drzave je napad na drzavu i narod.

    Odgovori

Ostavite komentar