Basta obišao stanare koji nemaju grejanje: Beograđani, hvala na strpljenju (FOTO)

Danas će vam biti topli domovi, istakao je Rade Basta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: JKP Beogradske Elektrane

Menadžment “Beogradskih elektrana” na čelu sa direktorom preduzeća Radetom Bastom, pridružio se ekipama na terenu koje otklanjaju kvarove u delu Novog Beograda kako bi se uverio da se nedostaci u snabdevanju otklanjaju u najkraćem roku.

Tom prilikom direktor preduzeća je razgovarao sa stanarima koji žive u privatnim kućama (oko 80 objekata) u Danila Lekića na Bežanijskoj kosi koji od početka toplih funkcionalnih proba nisu imali grejanje zbog kvara na toplovodu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ispred objekta na ovoj adresi je otkopana ulica u dužini od 30 metara. Kvar nije mogao da bude otklonjen ranije jer su vlasnici kuće u neposrednoj blizini betonirali i sagradili ogradu na zelenoj površini ispod koje je postavljen toplovod.

– Hvala na strpljenju, već danas će deo korisnika iz ovog naselja dobiti grejanje. Kao što vidite, kvar je mogao da bude otklonjen mnogo ranije i vaši domovi bi bili topli da nismo imali ovoliko komplikacija. Ovo nije usamljeni primer da neko sagradi poslovni objekat, kuću ili ogradu iznad toplovoda. Ovakvi slučajevi otežavaju rad naših ekipa. Mi smo morali da isplaniramo novu trasu toplovoda, da kopamo pored ograde i postavimo nove cevi. Trenutno je u toku punjenje ovog dela mreže i na vaše i naše zadovoljstvo, danas će vam biti topli domovi – istakao je Rade Basta.

Međutim, dok je Basta razgovarao sa vlasnicima kuća, ekipe su ga obavestile da je došlo do još jednog kvara na toplovodu. Mesto curenja je ubrzo pronađeno, ali nažalost i taj kvar je na nepristupačnom mestu, ispod ograda i dvorišta vlasnika kuća. Zbog toga 24 privatne kuće ni prvog dana zvaničnog početka grejne sezone, 15. oktobra neće imati isporuku toplotne energije.

Svi stanari srdačno su dočekali direktora „Beogradskih elektrana“, razgovarali sa njim u vezi sa problemima u ovom naselju nastalih zbog proširenja objekata na zelenu površinu ispod kojeg je postavljen toplovod. Stanari su pohvalili rad terenskih ekipa koje su angažovane na rešavanju problema i zahvalili se direktoru Basti na tome što je izdvojio vreme da ih poseti.

Direktor rade Basta obišao je i druge lokacije, kao što su Gandijeva 74 i Omladinskih brigada 6. U Gandijevoj ulici broj 74, došlo je do pucanja u međuspratnoj konstrukciji između lokala i garaže.

Ekipe su razbile deo betona kako bi pristupile mestu kvara. Zamenjene su cevi i u momentu kada je direktor Basta stigao, varioci su privodili radove kraju. Instalacije su napunjene i u popodnevnim časovima, stanari dva solitera u Gandijevoj ulici su dobili grejanje.

Akcija obilaska objekata u kojima ima problema sa isporukom toplotne energije biće nastavljena i u narednom periodu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar