“Nemojte da LAŽETE, cilj je bio NAPAD na Srbe”: Vučić o upadu i nasilju na sever KiM

Nisu njima bile cilj čokoladice, već im je cilj bio napad na Srbe, istakao je Vučić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Pink

Predsenik Srbije je prilikom posete fabrici “Brose” u Pančevu odgovarao na pitanja o jučerašnjem haosu na Kosovu.

Na pitanja o situaciji na Kosovu i Metohiji, istakao je da Aljbin Kurti “zna da ne govori istinu”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Predsednik Srbije je rekao da možemo da očekujemo podršku Rusije, Kine i nekoliko malih zemalja.

– Što se tiče Kurtija, zna on da ne govori istinu i zna šta sa mu bile stvarne namere. Govoriću više o tome sutra – rekao je on i dodao:

– Ne verujem da će se išta rešiti na Savetu bezbednosti, Albanci će imati uvek podršku velike petorke. Mi možemo da očekujemo podršku Rusije i Kine, ali to neće promeniti stvari na terenu. Govoriću sutra o užasnom licemerju i kriminalu. Nek oni rade svoj posao mi ćemo svoj. Teško je čoveku dok ne donose odluku, lomite se danima, mesecima i godinama, a kad donesete odluku budete potpuno rasterećeni.

– Nisu njima bile cilj čokoladice, već im je cilj bio napad na Srbe, Sve je to bilo, kao i prošli put u Tačijevo vreme, pokriveno uvek šupljom pričom kojoj stranci nas ubeđuju: “Jeste, to je borba protiv kriminala”, hajde nemoj da lažete – istakao je Vučić.

O briselskom sporazumu

– Mi imamo aneks koji je NATO neposredno uveo posle sporazuma, a tiče se dolaska tzv. kosovskih oklopnih trupa na sever. Nemaju pravo da to imaju, jasno je svima da se to danas odnosilo na ROSU jedinice. Rekao bih samo da je to kršenje i onoga što je NATO potpisao, ali i kršenje samog duha dijaloga.

Svi Srbi su me dobro razumeli, nisam govorio pod emocionalnim pritiskom

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Srbija i prdsednik godinama vode politiku Mira . Stalne provokacije zlikovaca sa podrškom Svojih prijatelja pokušavaju da ugroze naš narod. Mnogo je otišlo daleko vatreno oružje. Rat nikada nije dobro rešenje ali odbrana našeg Naroda na KIM je naša obaveza. Šiptari treba da razmisle dobro o daljim Postupcima. Podrška za AV i naš narod. Živela Srbija!

    Odgovori

Ostavite komentar