Saznali da dete ima Daunov sindrom, pa ga odmah NAPUSTILI: Roditelji dali BIZARAN razlog za svoj postupak

Roditelji koji su ostavili Gamija su rekli da su ga napustili jer su verovali da će na Tajlandu biti bolje negovan

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock,PRT SC/ YOUTUBE/ 60MINUTESAUSTRALIA

Gami, šestomesečna beba koju su napustili australijski roditelji, ostavljena je na milost i nemilost jerr njegova siromašna tajlandska surogat majka nije mogla plaćati medicinsko lečenje zbog njegovog urođenog srčanog oboljenja.

Dete nikada neće upoznati svoju sestru bliznakinju, koja je rođena zdrava s njim u bolnici u Bangkoku, a odveli su je roditelji, koji žive u Australiji i koji su došli da ih usvoje od surogat majke.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Priča o tome kako je 21-godišnju Patarmon Džanbu prevario agent za surogat majčinstvo u Bangkoku, koja je ostavljena da spašava život njenoj kritično bolesnoj bebi pojavila se dok su tajlandske vlasti krenule u suzbijanje klinika za vantelesnu oplodnju. Tajlande vlasti su time ostavile stotine australijskih parova suočene sa neizvesnošću u vezi svoje surogat dece.

Gospođa Patarmon kaže da joj je žao i kada pogleda Gamija, koji ima Daunov sindrom.

– Ali mislim da ovo nije loša karma … dobra karma nas tera da budemo zajedno – kaže ona iz svog sela u provinciji Chonburi na severu Tajlanda.

– Želela bih da kažem Tajlanđankama, nemojte ulaziti u ovaj posao kao surogat. Nemojte samo razmišljati samo o novcu … ako nešto pođe po zlu, niko vam neće pomoći i beba će biti napuštena iz društva, onda moramo preuzeti odgovornost za to.

Porodica gospođe Patarmon borila se da otplati dugove kada joj je ponuđena svota novca od 11.700 dolara da bude surogat majka za australijski par koji nije mogao da zatrudni.

– Pitala sam agenciju da li sam morala da spavam sa čovekom. Bila sam nevina mlada devojka i ne znam za ovaj posao – kaže ona.

Farnelovi, roditelji koji su ostavili Gamija su rekli da su ga napustili jer su verovali da će na Tajlandu biti bolje negovan.

BONUS VIDEO:



Izvor: 60minutesAustralia, smh.com.au

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar