Hrvat svojatao Bosnu pa ga Srbin UĆUTKAO: Pupovac oduzeo reč Hasanbegoviću, a on napustio sednicu (VIDEO)

Prekršili ste važne odredbe hrvatske državne politike - rekao je Pupovac

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Izvor: Printscreen/Youtube

Lider SDS S-a Milorad Pupovac i Zlatko Hasanbegović, predsednik i potpredsednik parlamentarnog Odbora za ljudska i manjinska prava povišenim tonom razmenili su danas nekoliko rečenica pa mu je Pupovac oduzeo reč, a Hasanbegović je demonstrativno napustio sednicu

Na sednici se razgovaralo o premlaćivanju migranata na granici, o čemu je prošle sedmice objavljen snimak kao dokazni materijal, a Pupovac je Hasanbegoviću oduzeo reč nakon izjave da Hrvatska i BiH “čine jednu celinu”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Samo sam čekao da to kažete. Prekršili ste važne odredbe hrvatske državne politike – rekao je Pupovac.

– Ja iznosim svoje političke stavove, dopustite da dovršim – odgovorio je Hasanbegović.

Pupovac mu je oduzeo reč uz primedbu da je inače prekoračio vreme od pet minuta.

– Vaša reč o tome da su Hrvatska i BiH jedinstven prostor i jedinstvena zemlja je nešto što je nedopustivo. Vi to možete misliti, ali na ovom Odboru, kada to iskažete, onda ćete dobiti odgovor – rekao je Pupovac, preneli su hrvatski mediji.

Hasanbegović je to rekao da Pupovac nema pravo da sebi prisvaja ulogu cenzora i tumača tuđih misli.

– RH i BiH su jedna geopolitička celina i to je u konačnici razlog zašto niko u ovoj zemlji ne razmišlja o stavljanju žice između RH i BiH. To je rekao i predsednik Republike, to govori i ministar unutarnjih poslova i predsednik vlade. Može li neko da zamisli žicu između Imotskog, Gruda, Slavonskog i Bosanskog Broda, Gline, Velike Kladuše. Ne može! – kazao je Hasanbegović.

Pupovca je upitao da li mu je pravo govora oduzeto dokraja sednice, a kada mu je Pupovac to potvrdio, Hasanbegović mu je zahvalio i demonstrativno napustio sednicu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar