Dobro je, mislili smo da će se praviti ludi: FIFA pokreće postupak protiv Albanije i Mađarske!

Zbog rasizma svojih navijača Mađarska je nedavno kažnjena, pa je utakmicu upravo protiv Albanije prošle subote igrala bez publike. Albancima se, kako stvari stoje, ne piše dobro, jer su njihovi navijači gađali Poljake

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Nderim Kaceli/LiveMedia/Shutterstock Editorial/Profimedia

Međunarodna fudbalska federacija FIFA analizira izveštaje sa dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine, koje su odigrane u utorak, a na kojima je došlo do incidenata.

Tako je saopšteno je iz te organizacije. Naravno, radi se o mečevima grupe I između Engleske i Mađarske (1:1), odnosno Albanije i Poljske (0:1).

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Mađarski navijači sukobili su se sa redarima na Vembliju, a policija je brzo sprečila incidente. Do nereda je došlo nakon što su navijači zviždali kad su engleski fudbaleri uoči početka utakmice kleknuli na travu u znak borbe protiv rasizma.

Zbog rasizma svojih navijača Mađarska je nedavno kažnjena, pa je utakmicu protiv Albanije prošle subote igrala bez publike.

Meč u Tirani između Albanije i Poljske prekinut je u 77. minutu posle gola, koji je postigao Karol Sviderski, jer su domaći navijači počeli flašama da gađaju Poljake.

Utakmica je prekinuta na oko 20 minuta, pa potom ipak završena.

– Fifa najoštrije osuđuje incidente u Engleskoj i u Albaniji, i želimo da iskažemo da naš stav ostaje čvrst i odlučan u odbacivanju bilo kakvog oblika nasilja, kao i bilo kojeg oblika diskriminacije ili vredjanja – navodi se u saopštenju FIFA.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar